Έμειναν με την κούνια στο χέρι, λόγω... χορτοφαγίας!

Το να μην τρώει κάποιος κρέας και ψάρια δεν είναι ιδιαίτερα συχνό, άλλα αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός. Διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας η οποία απέρριψε αίτηση ζευγαριού για υιοθεσία λόγω της “γαλακτοχορτοφαγικής διατροφής” τους και μόνο.
Το ζευγάρι που είχε καταθέσει τα ανάλογα χαρτιά για υιοθεσία διαμένει στη Κρήτη. Τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται για κάθε υιοθεσία φαίνεται να ισχύουν και για το εν λόγω ζεύγος αλλά το γεγονός ότι ή διατροφή τους δεν περιλαμβάνει κρέας και ψάρι ανησυχεί τις αρμόδιες αρχές Κοινωνικής Πρόνοιας.
Η υπόθεση όπως γράφει η εφημερίδα ''Πατρίδα'' προκαλεί αίσθηση την ώρα που δεκάδες παιδιά βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε ιδρύματα ενώ εκατοντάδες άλλα “παζαρεύονται” από κυκλώματα αγοραπωλησίας βρεφών. Το ζευγάρι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσει δικαστικά πλέον το μωρό αλλά και να αντικρούσει το απαράδεκτο, όπως καταγγέλλεται, σκεπτικό της Υπηρεσίας που το αποκλείει από κάθε περίπτωση αναδοχής ή υιοθεσίας.
Παρά τη δέσμευση του ζευγαριού να δίνει στο παιδί ό,τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη του, το Κράτος τους έκλεισε την πόρτα κρίνοντας ότι είναι ακατάλληλοι για γονείς.
Θεωρώντας τα όσα γίνονται ιδιαίτερα άδικα, το ζευγάρι αποφάσισε αν καταφύγει στη Δικαιοσύνη και να κατακτήσει αυτό που τόσα χρόνια επιθυμούσε. Το δικαίωμα για οικογένεια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget