στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας κορυφώθηκαν σήμερα, Παρασκευή οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το πρωί η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας παρακολούθησε την καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ.Νιώτης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Χρ.Σαρτζετάκης και Κ.Στεφανόπουλος.

Απών από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ήταν ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Φέτος στην στρατιωτική παρέλαση δεν συμμετέχουν εναέρια και μηχανοκίνητα μέσα λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμό απόλυτο στους αγωνιστές και στους νεκρούς του αγώνα του 1821», δήλωσε ο Κ. Παπούλιας. Και πρόσθεσε: «Σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση. Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε, την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό. Και επειδή πάντοτε έδειξε ο ελληνικός λαός ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δήλωσε: «Χρειάζεται σοβαρότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουμε την κρίση». Πρέπει, όπως συμπλήρωσε, να πετύχουμε με τον πιο δυνατό τρόπο την ανόρθωση της οικονομίας.

«Με αυτοπεποίθηση οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ.Νιώτης μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Με τη σειρά του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «μέρα περισυλλογής και μνήμης». Όταν υπάρχουν ηγεσίες που εμπνέουν τον Έλληνα, τότε μπορεί να μεγαλουργήσει, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης τόνισε στο μήνυμά του: «190 χρόνια σήμερα από την Εθνική Παλιγγενεσία υποχρεούται η Ελλάδα να ξαναγωνιστεί για τα ίδια ιδανικά, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Τότε πολεμήσαμε εναντίον της Υψηλής Πύλης της Ανατολής, τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της “υψηλής πύλης” της Δύσης. Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη νοοτροπία του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων και να αποκρούσουμε τη νοοτροπία των “Νενέκων”».

Μαθητική παρέλαση πραγματοποίηθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε: «Η σημερινή μέρα μας διδάσκει πως το ελληνικό έθνος ενωμένο, υπερήφανο, αξιοπρεπές, αγωνιστικό μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να βρει τον δρόμο του μέσα στον κόσμο και μέσα στην Ιστορία με τη δουλειά του και με την ευφυΐα του. Γιατί η πατρίδα μας είναι οι άνθρωποί της, είναι ο τόπος μας, είναι το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας και αυτό το πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμία πολιτική διάκριση και χωρίς κανείς να το αμφισβητεί. Αυτό είναι το μεγάλο εθνικό μας κεκτημένο. Θα πρέπει να το διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget