Δήλωναν αγρότες για να έχουν φθηνότερο ρεύμα



Ο Έλληνας πάντα θα βρίσκει τρόπους για να μην πληρώνει, πάει και τελείωσε. Έτσι όλο και πληθαίνουν οι περιπτώσεις καταναλωτών της ΔΕΗ που αν και διαμένουν σε πολυτελείς βίλες, δήλωναν αγρότες για να μπουν στο αγροτικό τιμολόγιο, με την εταιρεία να κοιμάται τον... ύπνο του δικαίου.

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη πολυτελέστατης κατοικίας στον Μαραθώνα, με πισίνα μαζί με έκταση 60 στρεμμάτων, ο οποίος εμφανίζεται να είναι δικαιούχος του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι 30% χαμηλότερο και επιδοτείται από όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές.
 Στο Κορωπί επίσης, εντοπίστηκε οικιστικό συγκρότημα να λειτουργεί με αγροτικό ρεύμα, ενώ το ίδιο συνέβη σε βίλα με πισίνα στην Εκάλη και σε έκταση στη Νέα Μάκρη, όπου αντί για περιβόλι με οπωροκηπευτικά, βρίσκεται μάντρα με οικοδομικά υλικά.
 Όπως καταλαβαίνετε η απογραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που άρχισε πριν από μερικούς μήνες η ΔΕΗ έχει βγάλει λαβράκια, καθώς αποδείχθηκε ότι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου εκτός από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες εμφανίζονται και πάρα πολλοί ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, επιχειρήσεων, ακόμη και χώρων πάρκινγκ.
 Σε πολλές περιπτώσεις επίσης, δικαιούχοι που νόμιμα έχουν περιληφθεί στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι το έχουν επεκτείνει παρανόμως σε παραπλήσια οικήματα με εντελώς διαφορετική χρήση.
 Έτσι, ο ιδιοκτήτης ενός μικρού καλλιεργήσιμου οικοπέδου στον Μαραθώνα, τροφοδοτεί παράνομα με ηλεκτρικό ρεύμα και την πολυτελή εξοχική του κατοικία που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα.
 Η χώρα μας έχει πάρει παράταση από την Κομισιόν έως τα τέλη του 2015, ώστε να καταργήσει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Πριν γίνει αυτό μάλιστα σκοπεύει να εγκαταστήσει έξυπνους μετρητές στις συνδέσεις, με στόχο το τελικό κόστος για τον παραγωγό να μείνει το ίδιο και να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση.


φθηνότερο ρεύμα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget