Πώς βοηθάς τους χάκερ εν αγνοία σου;


Αν έχεις αναρωτηθεί κατά καιρούς, πώς γίνεται οι χάκερ να βρίσκουν με τόση ευκολία τα passwords των χρηστών, η σωστή απάντηση δεν περιορίζεται μόνο στις μεθόδους που αυτοί χρησιμοποιούν.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι οι ίδιοι οι χρήστες διευκολύνουν τη ζωή των χάκερ επειδή δε χρησιμοποιούν αρκετούς κωδικούς πρόσβασης.
Για να μιλήσουμε με νούμερα, ο μέσος Βρετανός διαθέτει 26 online λογαριασμούς, αλλά σε όλους αυτούς χρησιμοποιεί μόνο 5 κωδικούς πρόσβασης.
 Το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των online λογαριασμών να συνοδεύεται από έκρηξη των κρουσμάτων ηλεκτρονικής απάτης.

Μάλιστα, αναμένεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού δεδομένου ότι κάθε μήνα ένας στους πέντε ανοίγει έξι ή περισσότερους λογαριασμούς.


Στο δείγμα των 2.000 ανθρώπων που ερωτήθηκαν, ένας στους τέσσερις χρησιμοποιεί έναν κωδικό πρόσβασης στους περισσότερους λογαριασμούς του, ενώ ένας στους είκοσι χρησιμοποιεί τον ίδιο σε όλους.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των χρηστών αλλάζουν πάρα πολύ σπάνια τους κωδικούς πρόσβασης, τη στιγμή που μία τέτοια ενέργεια θα έπρεπε να γίνεται συχνά.

Ο Πίτερ Τέρνερ (Peter Turner), διευθύνων σύμβουλος της Experian Consumer Services που πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε: «Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει τεράστια αγορά για τα στοιχεία σύνδεσης σε λογαριασμούς, δηλαδή το συνδυασμό email και κωδικού πρόσβασης».

Ο λόγος είναι επειδή «δίνουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο άλλων πολύτιμων προσωπικών δεδομένων και σχετικών λογαριασμών».

Τέλος, συμπλήρωσε ότι «Το να χρησιμοποιείς ένα διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, ελαχιστοποιεί τους κινδύνους, αλλά αν ο κωδικός πρόσβασης κλαπεί από μια ιστοσελίδα, τότε όλοι οι λογαριασμοί που χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία βρίσκονται σε κίνδυνο κι αυτή η πληροφορία μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα μεταξύ των απατεώνων».


Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ
nikolasemm@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget