Το έργο της '' Νέας Ενωτικής Πορείας '' στο Δήμο Θηβαίων



http://thivarealnews.blogspot.com/p/sitemap-page.html
ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ :
 Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, πέρα από τις περικοπές που αναφέρθηκαν μετά από αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, μπορέσαμε
 :•    Να πληρώσουμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Καλλικρατικού Δήμου, προηγούμενων ετών.
 •    Να πληρώσουμε οφειλές της ΔΕΥΑΘ προς την ΕΥΔΑΠ.
 Επίσης από τα έσοδα (κρατικά και ανταποδοτικά από τη ΔΕΗ) και με πολύ μεγάλο κόπο και πόνο κατορθώσαμε να πληρώσουμε:

     Στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για οφειλές από τα Δάνεια της ΔΕΥΑΘ την 3 ετία 2011-2013
 .•    Στη ΔΕΠΟΔΑΘ για οφειλές του 2010.
 Με βάση τα παραπάνω, ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος του νοικοκυρέματος που έγινε αλλά και του προβλήματος της αντιμετώπισης σήμερα της καθημερινότητας που καλούμαστε να διαχειριστούμε, όταν μετά βίας μπορούμε να πληρώσουμε μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
 ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
 Την ώρα που το κοινωνικό κράτος πρόνοιας τελεί υπό διάλυση, ο Δήμος ανέλαβε και το κάνει με ότι δυνάμεις διαθέτει, να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται στον τομέα αυτό και να στηρίξει όλο και περισσότερους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την κρίση:• 
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
 Το Μάρτιο του 2012 ιδρύσαμε το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ξεκινήσαμε τότε τις διανομές σε 40 οικογένειες. Σήμερα ο αριθμός των δικαιούχων που εξυπηρετούνται από αυτό έχει ανέλθει στις 200 περίπου από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα (περίπου 580 άτομα).
     ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 Επίσης τα δύο τελευταία χρόνια υλοποιούμε  μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε 100 άπορες οικογένειες δημοτών μας, 214 άτομα συνολικά, κατανεμημένα αναλογικά σε όλες τις δημοτικές ενότητες,  σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
      ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
 Το Σεπτέμβριο του 2012 σε συνεργασία με το σύλλογο φροντιστών  και με  εθελοντές εκπαιδευτικούς λειτούργησε το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» με 98 μαθητές που παρακολούθησαν μαθήματα το σχολικό έτος 2012-2013.
 •    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΗ
 Σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ ο Δήμος μας μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, ανέλαβε τη διαμεσολάβηση προκειμένου να ενταχθούν νοικοκυριά που έχουν ανάγκη και προϋποθέσεις στο Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο, καθώς και την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου είχε διακοπές λόγω χρεών.
     ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
 Τον Μάιο του 2013 ιδρύσαμε και στελεχώσαμε με ψυχολόγο, κοινωνιολόγο και νομικό το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το πρώτο που λειτουργεί στο Νομό Βοιωτίας και στην ευρύτερη περιοχή. Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι ΔΩΡΕΑΝ.
 •    ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ
 Το 1998 επί δημαρχείας του αείμνηστου Αλέκου Κοφίνη ιδρύθηκε στη Θήβα Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών, το οποίο στελεχώθηκε με 2 κοινωνιολόγους και στεγάστηκε σε οίκημα του Δήμου στο Συνοικισμό. Το 2008 διέκοψε τη λειτουργία του. Εμείς το επαναλειτουργήσαμε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.
 Σήμερα το Κέντρο στελεχωμένο με 2 επιστήμονες (κοινωνιολόγο & ψυχολόγο) στεγάζεται στο Παλαιό Δημαρχείο και από τότε παρέχει συστηματικά εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες μέσα από προγράμματα που απευθύνονται σε χρήστες, γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους.
     ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
 Την τριετία 2011-2013 υλοποιήσαμε ΔΩΡΕΑΝ - και συνεχίζουμε - μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου προγράμματα όπως προληπτικής ιατρικής, πρόληψης οστεοπόρωσης, πρόληψης  παιδικής  παχυσαρκίας, εμβολιασμού παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και πρόγραμμα πρόληψης της σχολικής βίας, σε συνεργασία με κρατικά νοσοκομεία, άλλες δομές υγείας και επιστημονικούς φορείς.
 Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το 2013 ωφελήθηκαν 1.600 γυναίκες του Δήμου μας ηλικίας 40 έως 69 ετών μόνο από τα προγράμματα δωρεάν μαστογραφίας και τέστ Παπανικολάου.
 ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:
 ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ
 Ασχοληθήκαμε ουσιαστικά με την εύρεση λύσης.
 Στο ζήτημα αυτό υπήρξε συνεργασία με τους πολίτες, ειδικά με τους κατοίκους του Πυριού, και έγιναν κοινές ενέργειες, όπως παραστάσεις και αναφορές στον Εισαγγελέα, συσκέψεις με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση, συλλογή υπογραφών και αποστολή εγγράφων προς τα αρμόδια Υπουργεία, Δημοτικά Συμβούλια, ενώ προσωπικά επισκέφτηκα κατ’ επανάληψη τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη με σκοπό την εύρεση λύσης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
 Από πλευράς Δήμου προχωρήσαμε στην καταγραφή των τσιγγάνων, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι νομίμως διαμένοντες στον καταυλισμό και ποιοι οι αυθαίρετα εγκατεστημένοι. Επιπλέον καταγράψαμε και αφαιρέσαμε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ τις αυθαίρετες και παράνομες συνδέσεις ρεύματος. Περιορίσαμε τις απώλειες της υδροδότησης του καταυλισμού και βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης της καταγραφής και της αφαίρεσης των αυθαιρέτων παραπηγμάτων. Στη διάρκεια της θητείας μας πρέπει να επισημανθεί ότι έχουν γίνει πολλές οργανωμένες επιχειρήσεις ειδικών μονάδων της Αστυνομίας στον καταυλισμό, προκειμένου να ελεγχθούν οι παράνομοι και να προστατευθούν οι νόμιμοι και νομοταγείς οικογενειάρχες Τσιγγάνοι.
Τέλος, έχουμε αιτηθεί κονδύλια για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου και δημιουργία νέου οικισμού Τσιγγάνων με ανθρώπινες συνθήκες, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον και με τη συνδρομή της κεντρικής εξουσίας,  θα υπάρξει οριστική λύση του προβλήματος κάτι το οποίο είναι απαίτηση της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας. ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΘέλοντας να προστατέψουμε την υγεία των δημοτών και να δώσουμε στα ζώα τη φροντίδα που αξίζουν, πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους του Δήμου μας περισυλλογή, περίθαλψη ( εμβολισμό, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική σήμανση) και επαναφορά των αδέσποτων σκύλων στους χώρους όπου βρέθηκαν. Με αυτή την κίνηση ο Δήμος μας έθεσε τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων με απώτερο σκοπό, την  ενημέρωση και καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων. Υπάρχει σήμερα σοβαρό πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεργασία με τους Δημότες, που έχουν κατοικίδια, με τους κτηνιάτρους, με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις και με την κεντρική εξουσία για χρηματοδότηση και επίλυσή του.
 ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
 Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δημιούργησε το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ, μέσω του οποίου παρέχεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ  η δυνατότητα σε ενήλικες να μαθαίνουν ξένες γλώσσες, υπολογιστές κλπ. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 20 προγράμματα και έχουν επιμορφωθεί 315 άτομα από όλο το Δήμο.
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
 Το 2012 και το 2013 υλοποιήσαμε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας του Δημοτικού Οργανισμού, καλοκαιρινές δράσεις που απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, με τη συμμετοχή ενηλίκων, εθελοντών και εμψυχωτών, για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στις οποίες συμμετείχαν περίπου 600 παιδιά κάθε χρόνο.
 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
 Οργανώσαμε τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρά τις μεγάλες μειώσεις των επιχορηγήσεων για τα λειτουργικά και τις συντηρήσεις των σχολείων, που ξεπέρασαν το 50%, με νοικοκυρεμένη και σωστή διαχείριση εξασφαλίσαμε τη λειτουργικότητά τους και μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα.
 ΙΔΡΥΣΗ ΙΕΚ
 Διεκδικήσαμε  από τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και ΠΕΤΥΧΑΜΕ από το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015 την ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ , με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
 ΤΕΙ ΘΗΒΑΣ
 Όταν προέκυψε το ζήτημα της μεταρρύθμισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το κλείσιμο ή μεταφορά κάποιων σχολών, ενεργήσαμε άμεσα και όχι μόνο εξασφαλίσαμε την παραμονή και λειτουργία του ΤΕΙ στην πόλη μας αλλά και την αναβάθμισή του και την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών.
 ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
 Υλοποιήσαμε πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή μας.
 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
 Υλοποιήσαμε δράσεις εθελοντικού καθαρισμού σε δάση, αλσύλλια και παραλίες, συμμετέχοντας στην παγκόσμια  καμπάνια Let's Do It. Πραγματοποιήσαμε δεντροφυτεύσεις. Διοργανώσαμε ημερίδες, συνεργαστήκαμε με την  HELMEPA,  συμμετείχαμε στο πρόγραμμα ECOMOBILITY και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης. Αναθέσαμε σε συλλόγους και φορείς τη φροντίδα αρχαιολογικών χώρων, πάντα σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, μέσα από την εθελοντική δράση “Υιοθέτησης ενός αρχαιολογικού χώρου”.
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
 Θέατρο ΚαβείριοΣυνεργαστήκαμε με το Σωματείο Διάζωμα προκειμένου να αναδείξουμε το αρχαίο θέατρο «ΚΑΒΕΙΡΙΟ», συγκεντρώνοντας χρήματα για τις απαραίτητες εργασίες. Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 υπογράφτηκε και η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ανασκαφικές έρευνες και συντήρηση, προκειμένου σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία να αξιοποιηθεί ανάλογα για το μέλλον, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο θέατρο.  Βελτίωση Παλαιού Νοσοκομείου Προχωρήσαμε επίσης -και αυτό είναι πολύ σημαντικό -σε μία ειδική μελέτη βελτίωσης του Παλαιού Νοσοκομείου, με σκοπό την τουριστική του αξιοποίηση. Στόχος μας είναι να το μετατρέψουμε σε Κέντρο Πληροφόρησης και Ψηφιακής Προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Η μελέτη είναι έτοιμη και αναμένουμε σχετική πρόσκληση από ΕΣΠΑ ή Πράσινο Ταμείο για να την υποβάλλουμε ως πρόταση έργου. Η ανάπλαση αυτού του χώρου σχεδιάστηκε να ταιριάζει με τη λειτουργία του Μουσείου.
 Αρχαιολογική Υπηρεσία- Μουσείο
 Βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με την αρχαιολογική υπηρεσία, με την οποία συνεργαζόμαστε άψογα,  προκειμένου να επισπευσθεί η επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, έτσι ώστε στο τέλος του 2014 να είναι επισκέψιμο. Παράλληλα κάνουμε ενέργειες για την επέκταση και ανάπλαση της πλατείας Κεραμοπούλου, δημιουργώντας χώρους πρασίνου και στάθμευσης.  Στόχος μας είναι να γίνει το μουσείο της Θήβας ενδιάμεσος σταθμός της αρχαιολογικής διαδρομής Ακρόπολης- Δελφών.
 Εικονική Πραγματικότητα
 Το Δεκέμβρη του 2012 εγκαινιάσαμε την Εικονική Πραγματικότητα  του Μυκηναϊκού μας Ανακτόρου, η οποία εγκαταστάθηκε προσωρινά σε χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας. Δίπλα από αυτόν  υπάρχουν υπολογιστές που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην “Βοιωτική διαδικτυακή πολιτισμική εγκυκλοπαίδεια”.
 Πολιτιστικές – Αθλητικές Εκδηλώσεις
 Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο δεν σταματήσαμε την πραγματοποίηση των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου,  αλλά αντίθετα τις ενισχύσαμε , τις στηρίξαμε και δημιουργήσαμε και νέους θεσμούς όπως η Χορωδιακή Συνάντηση των ΚΑΠΗ. Θέλω εδώ να τονίσω ότι με τη συγκινητική συνδρομή όλων των πολιτιστικών συλλόγων πραγματοποιήσαμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο με μηδενικό κόστος αλλά πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή των Δημοτών μας.
 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 Όσον αφορά τη γενικότερη τουριστική εικόνα του Δήμου, σε πρώτη φάση, σχεδιάσαμε  μια διαφημιστική εκστρατεία, με την πολύτιμη  βοήθεια του Συλλόγου Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης «Ελείτροχος».
Στη συνέχεια εκδώσαμε σχετικά φυλλάδια ενημέρωσης για τις ομορφιές του τόπου μας, τα μνημεία και  το φυσικό περιβάλλον. Συμμετείχαμε επίσης σε εκθέσεις διαφημίζοντας την περιοχή μας.
 ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΘΗΒΑΣ
 Κάθε χρόνο το παζάρι μας έγινε στην οδό Πινδάρου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, από το οποίο ο Δήμος είχε τα έσοδα του περίπου στο διπλάσιο από προηγούμενα χρόνια, μετά από σωστό προγραμματισμό των θέσεων.
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
 Ο Δήμος μας συμμετείχε και συμμετέχει στα πλαίσια δημιουργίας θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα μέσω ΟΑΕΔ (5μηνα) και σε προγράμματα για τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες και σε τοπικά σχέδια για την απασχόληση.
 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
     Καταργήσαμε και αποκαταστήσαμε σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες τις χωματερές που είχαν απομείνει στον Καλλικρατικό Δήμο. Συγκεκριμένα αποκαταστάθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης οι χωματερές των Δ.Ε. Θίσβης, Πλαταιών και Βαγίων.
 •    Εντάξαμε έργα διαχείρισης απορριμμάτων της τάξης των 25 περίπου εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση, χωρίς παρέμβαση ιδιωτών. Δράσεις απόλυτα εναρμονισμένες με ευρωπαϊκές οδηγίες στην κατεύθυνση σεβασμού του περιβάλλοντος, εξασφάλισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της οριστικής και τελεσίδικης απόρριψης της επιλογής της καύσης.
 •    Ξεκινά το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του ρέματος Χρυσορρόα (σημερινός χώρος λαϊκής αγοράς) με τη χρήση υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον, φύτευσης δένδρων και θάμνων με τελικό στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής. Έργο πνοής για την πόλη της Θήβας αλλά και έργο αλλαγής της εικόνας αυτής.
     Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» που αφορά το κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας και το πρώην ΚΤΕΛ της Δημοτικής Αγοράς. Με αυτό το έργο θα εξοικονομήσουμε ενέργεια σ’ αυτά τα δημοτικά κτήρια, ενώ θα έχουμε μείωση του κόστους, καθόσον μετά το πέρας των εργασιών, έχουμε προβλέψει να στεγασθούν στο Π.Δημαρχείο η Βιβλιοθήκη και στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς το ΚΑΠΗ, για τα οποία σήμερα πληρώνουμε ενοίκια.
 •    Εφαρμογή δράσεων ανακύκλωσης από το Δήμο μέσω μπλε κάδων, ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εγκαταλελειμμένων οχημάτων, παλαιών ενδυμάτων και μπαταριών.
 •    Διεύρυνση της οικιακής κομποστοποίησης μέσω αύξησης αριθμού κομποστοποιητών.
 •    Εξασφάλιση λειτουργίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με  ορθολογικό τρόπο κατά το δυνατόν και πάντα σε απόλυτη συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες.
 •     Συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες.
 •    Συμμετοχή του Δήμου στο Σύμφωνο των Δημάρχων ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με στόχο τη μείωση του CO2 κατά 20% μέχρι το 2020. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
 •    Ανάπλαση συνοικίας Συνοικισμού
 Το έργο ξεκίνησε την Άνοιξη του 2011,  με την κατεδάφιση  των αυθαίρετων παραπηγμάτων που είχαν μετατραπεί σε χώρους εγκατάστασης μεταναστών, οι οποίοι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι κατοικίες αυτές δεν πληρούσαν τους όρους για ασφαλή και υγιεινή παραμονή,  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με κυριότερο αυτό της εξάπλωσης σοβαρών ασθενειών.Το έργο, με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΘ, συνεχίστηκε  με την επίχωση 28 σηπτικών δεξαμενών λυμάτων και ομβρίων και την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού, που μείωσε  σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η συνοικία.  Ήταν μια διαδικασία επίπονη αλλά αναγκαία και δημιουργική ταυτόχρονα, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων. Για να γίνει όλο αυτό το έργο λάβαμε τη σύμφωνη γνώμη εξήντα (60) ιδιοκτητών. Σήμερα συνεχίζουμε σταδιακά την αναβάθμιση του Συνοικισμού, που θα του προσδώσει τη χαμένη αίγλη του, την εικόνα που του αρμόζει και που όλοι θέλουμε.  Ο χώρος είναι κειμήλιο και έτσι πρέπει να τον διαφυλάξουμε.
      Αντικατάσταση και κατασκευή δικτύων ύδρευσης σε Σαράντη, Αλυκή, Λεύκτρα, Ελλοπία.
 •    Υδροδότηση των Τ.Κ. Ελεώνα και Νεοχωρακίου, με νερό από το Μόρνο από τις αρχές του 2014
 .•    Υδροδότηση Δημοτικής Ενότητας Βαγίων από την γεώτρηση Αγ. Σωτήρας.
 •    Κατασκευή οδού Λεύκτρων-Καπαρελλίου (δίπλα στον αγωγό του Μόρνου) μετά από εξασφάλιση αδειοδότησης από την ΕΥΔΑΠ, η οποία εκκρεμούσε πάνω από 20 χρόνια.
 •    Μελέτη κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.
 •    Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Θήβας ( από 1934) στις οδούς Πινδάρου και Επαμεινώνδα που κατασκευάζονται τώρα. 
    Νέο χωροταξικό (ΣΧΟΑΠ) στους πρώην Δήμους Πλαταιών και Θίσβης
 •    Βελτίωση- Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Τ.Κ. Λεύκρων
 •    Ένταξη στο ΕΣΠΑ του Βιολογικού των Βαγίων. Έργο για το οποίο δόθηκε μεγάλος αγώνας. Έργο το οποίο θα εξασφαλίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ποιότητας ζωής των κατοίκων.
    Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
 •    Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της ΔΕΥΑΘ «Εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου και τηλεχειρισμού της Υδροδότησης, Π/Υ 3.800.000 ευρώ.
 •    Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Θήβας. Το έργο ξεκίνησε και παρά τα προβλήματα θα συνεχισθεί σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες και τη βοήθεια φυσικά της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
 •    Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Θήβας. Το έργο σχεδόν τελείωσε και όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει έχει βελτιώσει την εικόνα του κέντρου της πόλης.
    Συνέχιση κατασκευής γηπέδου 5χ5 στην περιοχή Αγ. Τριάδας Θήβας
 •    Βελτίωση διαφόρων δημοτικών οδών Δ.Κ. Θήβας, Βαγίων και των υπολοίπων Τοπικών Κοινοτήτων μέσα στα πλαίσια της υπάρχουσας χρηματοδότησης.
 •    Έργα υγρομόνωσης στέγης κλειστού Γυμναστηρίου Θήβας
 •    Τουριστική αξιοποίηση –ανάπλαση -διαμόρφωση παραλίας Αγ. Ιωάννη Θίσβης•    Αναβάθμιση ταχυδιυλιστηρίου Αλυκής (εφεδρική αντλία)
 •    ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
 Αξίζει να αναφέρω και κάτι ευχάριστο. Αφορά την κατασκευή Κολυμβητηρίου στη Θήβα. Είναι ένα έργο που θα υλοποιηθεί μέσω χρηματοδότησης από Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο Δήμος έχει παραχωρήσει στην Ειδική Γραμματεία χώρο, που βρίσκεται βόρεια του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ και εκείνη θα προχωρήσει στις υπόλοιπες διαδικασίες (μελέτη – δημοπρασία - ανάδοχος- κατασκευή). Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο. Τελευταία επαφή που είχα για το έργο ήταν την Παρασκευή και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Πιστεύω ότι ένα όνειρο όλων μας θα πραγματοποιηθεί.
 •    ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Δ.Ε. ΘΗΒΑΣ
 Από τον Ιούνιο του 2013 έχουμε πλέον την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο έχει σχέση με τις χρήσεις γης, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο στο Δήμο μας.
 ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 Καμία υπηρεσία δεν περισσεύει στη πόλη μας. Γι’ αυτό άλλωστε πραγματοποιήσαμε συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρηθήκαμε στα αρμόδια Υπουργεία, κλείσαμε μέχρι και τον Δήμο, για να εμποδίσουμε την οποιαδήποτε υποβάθμιση της πόλης μας και των υπηρεσιών της, διεκδικώντας την πρόοδο και την εξέλιξη του Δήμου μας. Όχι γιατί κινούμαστε με στείρες τοπικιστικές αντιλήψεις, αλλά γιατί η περιοχή μας έχει αυταπόδεικτα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
 Δώσαμε τον αγώνα μας όλοι μαζί και πιστεύω ότι προλάβαμε και περισώσαμε την υποβάθμιση ή απομάκρυνση κάποιων Υπηρεσιών. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου μας.
 Για το Νοσοκομείο της Θήβας
 Έχουμε καταγγείλει την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, όσον αφορά τις εφημερίες, τα υλικά που είναι αναγκαία για την επαρκή και πλήρη λειτουργία του και τη διαπιστωμένη υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που οδηγεί σε διακινδύνευση της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και σε μη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας και των χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή.
 Αποτέλεσμα των προσπαθειών και κινητοποιήσεων όλου ου Θηβαϊκού λαού είναι ότι το Νοσοκομείο της Θήβας συνεχίζει να λειτουργεί και θα αγωνισθούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
  ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
 Στηρίξαμε τα αγροτικά μας προϊόντα και ήμασταν δίπλα στους παραγωγούς, όταν ξεκίνησε το άτυπο εμπάργκο από τις αγορές, των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής των Θηβών, λόγω συκοφαντικής τους δυσφήμισης από ορισμένους που εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα με απώτερους σκοπούς.
 Έγιναν αναλύσεις και έρευνες από πιστοποιημένους φορείς, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΕΦΕΤ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα τελικά αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας είναι άριστης ποιότητας και ασφαλή για κατανάλωση, διαψεύδοντας όσους τα συκοφαντούσαν. Πραγματοποιήσαμε συσκέψεις στο Υπουργείο , διαμαρτυρηθήκαμε μαζί με τους αγρότες στο Σύνταγμα, δημοσιεύσαμε τις μελέτες, πραγματοποιήσαμε σχετικές ημερίδες και εκδώσαμε πάρα πολλά δελτία τύπου προς όλα τα ΜΜΕ της χώρας.
 Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια προς όφελος των αγροτών και της περιοχής μας, που είχαν έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο, από τη μη διάθεση των προϊόντων. Δεν έχουμε σταματήσει τον αγώνα μας και δεν θα τον σταματήσουμε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των αγροτών.

Νέα Ενωτική Πορεία,θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget