Κώστας Βενιζέλος - Ευθύνες στη δημοτική αρχή για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά

Ευθύνες στη δημοτική αρχή για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον καταυλισμό των Ρομά, στο Πυρί της Θήβας, με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα, επέρριψε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Βενιζέλος, που μίλησε στο ΣΕΙΡΙΟfm.
 Κατηγόρησε το Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου, ότι δεν υλοποίησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ληφθεί πριν από περίπου έξι μήνες, για μετεγκατάσταση των Ρομά, σε άλλη περιοχή.
 Χαρακτήρισε τον καταυλισμό «άντρο κακοποιών», ζήτησε παρέμβαση ακόμη και της ΕΥΠ και εξέφρασε φόβους ότι η κατάσταση θα εκτραχυνθεί περαιτέρω.
 Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε το Δήμαρχο, να δώσει εντολή, άμεσα, στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών του καταυλισμού και να αναζητήσει χώρο για τη μεταφορά, μόνο όσων Ρομά είναι νόμιμα κάτοικοι του Δήμου Θηβαίων.
 Σε χθεσινή συνέντευξη στο ΣΕΙΡΙΟ ο Σπύρος Νικολάου εξέφρασε την αδυναμία του Δήμου να βρει έκταση για την μετεγκατάσταση, ενώ σημείωσε  ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου  σε Ρομά καθώς οι ιδιοκτήτες κατοικιών, δεν ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα.
 Σε εκρηκτικό κλίμα συνεδρίασε χθες και το Δημοτικό Συμβούλιο Θηβαίων όπου συμφωνήθηκε να αναζητηθεί εκ νέου  κατάλληλος χώρος και ο δήμαρχος να ξεκινήσει επαφές με τις εμπλεκόμενες αρχές.


Κώστας Βενιζέλος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget