Τρεις παράξενοι λόγοι για τους οποίους πονάει η πλάτη

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος και στις αρθρώσεις και ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι ο πόνος στην πλάτη.Η αιτία μπορεί να είναι κάτι προφανές, όπως ένας τραυματισμός ή η προσπάθεια που καταβάλατε για να σηκώσετε κάτι βαρύ, αλλά και κάτι στο οποίο δεν πάει καν το μυαλό σας.
 Δείτε τρεις παράξενους λόγους που προκαλούν πόνο στην πλάτη...
 1. Αδυναμία στους μύες
 Στο σώμα μας όλα είναι αλληλένδετα, έτσι ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται σε μυϊκή ανισορροπία που όλοι έχουμε λίγο πολύ από διάφορες συνήθειες της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, αν οι μύες στην μια πλευρά μιας άρθρωσης είναι ισχυρότεροι των μυών της αντίθετης πλευράς, το σώμα τείνει να έλκεται προς την κατεύθυνση των ισχυρότερων μυών.
 2. Υπερβολικό στρες
 Το στρες προκαλεί σφίξιμο των μυών και «κόμπους» στον αυχένα και στην πλάτη που εκδηλώνονται με πόνο. Το υπερβολικό άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει σπασμούς στην πλάτη. Μην το αμελήσετε γιατί ο πόνος θα χειροτερέψει.
 3. Εθισμός στην τεχνολογία
 Αν είστε συνεχώς πάνω από το κινητό σας ή το τάμπλετ, είναι πολύ πιθανό να βλάψετε τη σπονδυλική στήλη σας. Κοιτώντας το κινητό σας είναι σα να σηκώνετε βάρος σχεδόν 30 κιλών με το λαιμό σας, σύμφωνα με τη διευθύντρια του τμήματος χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης στο New York Spine Surgery & Rehabilitation Medicine Dr. Kenneth K. Hansraj.

πόνος στην πλάτη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget