TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΔΕΗ

Μια παραφιλολογία σχετικά με το πότε κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ έχει έρθει ξανά στην επιφάνεια, μετά και το περιστατικό που σημειώθηκε με την διακοπή παροχής στην ηλικιωμένη που έκανε χρήση οξυγόνου...Σε συνέχεια αυτού του γεγονότος και στην προσπάθειά της να ενημερώσει τους πελάτες της για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους, η  ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι εντολές αποκοπής εκδίδονται από τους προμηθευτές και σύμφωνα με το νόμο υλοποιούνται εντός δεκαημέρου από την υποβολή τους.
 Προσθέτει, δε, ότι:
 Το θεσμικό πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τους καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ή στους Ευάλωτους Πελάτες.
 Σημειώνεται ότι τόσο οι υπέργηροι καταναλωτές όσο και οι εξαρτώμενοι από μηχανήματα τεχνικής υποστήριξης της ζωής, μπορούν να ενταχθούν στις εν λόγω κατηγορίες πελατών με τη διαδικασία που προβλέπεται στο αντίστοιχο νομικό πλαίσιο.
 Μεταξύ των μέτρων προστασίας είναι και η απαγόρευση αποκοπής τους λόγω χρέους κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Μάρτιο, όπως επίσης και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, απαγόρευση που τηρείται ευλαβικά από τον ΔΕΔΔΗΕ, ακόμα και εάν έχει εκ λάθους υποβληθεί αίτημα αποκοπής από προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
 Σε παλαιότερες ανακοινώσεις της, δε, η εταιρεία τονίζει ότι δεν γίνονται διακοπές σε οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ.
 Τι ισχύει για τις διακοπές ρεύματος - Ποια διαδικασία ακολουθείται
 Η εταιρεα, με βάση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της, εκτελεί τις εντολές αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας εντός συγκεκριμένου δεσμευτικού χρονικού διαστήματος από την υποβολή τους.
 Οι αποκοπές, σε καμία περίπτωση, δεν είναι εικονικές, καθώς, κατά την εκτέλεσή τους, τόσο τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ όσο και οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι, αφού ταυτοποιήσουν την παροχή και εκτελέσουν τη διακοπή, σφραγίζουν τη μετρητική διάταξη και αναγράφουν στην εντολή διακοπής την ημερομηνία, τον τρόπο διακοπής, την ένδειξη του μετρητή τη στιγμή της διακοπής καθώς επίσης και τον αριθμό της σφραγίδας.
 Στη συνέχεια, αυθημερόν, ενημερώνεται το μηχανογραφικό σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ με τα ανωτέρω στοιχεία, το οποίο με τη σειρά του ενημερώνει αυτόματα τα αντίστοιχα συστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας με όλα τα στοιχεία της διακοπής και η σύνδεση εμφανίζεται ως «διακοπείσα».
 Στις περιπτώσεις που «διακοπείσα» παροχή εξακολουθεί να ηλεκτροδοτείται κανονικά, αυτό συνεπάγεται αυθαίρετη επανασύνδεση με παράνομη επέμβαση στην παροχή, όπως προκύπτει από ελέγχους που γίνονται στη μετρητική διάταξη, η οποία βρίσκεται είτε χωρίς σφραγίδες είτε με πλαστές ή παραβιασμένες.
 Το πρόγραμμα διακανονισμού
  Εξάλλου, σε εφαρμογή έχει τεθεί από τους προηγούμενους μήνες το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών στη ΔΕΗ στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται ρύθμιση των οφειλών έως και σε 36 δόσεις.
 Δίνεται, δε, η δυνατότητα διακανονισμού χωρίς προκαταβολή υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης κάθε τρέχοντος λογαριασμού ρεύματος.
 Οι δόσεις είναι άτοκες για τους καταναλωτές που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και τους ενταγμένους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

πότε κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget