Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία - Αυτοί παίρνουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Τους κατόχους των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ανακοίνωσε λίγα λεπτά πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, έπειτα από μία μαραθώνια δημοπρασία που κράτησε περισσότερες από 70 ώρες. Το συνολικό ποσό που έδωσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές ανέρχεται στα 246 εκατομμύρια ευρώ.

 Σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση οι κάτοχοι των τεσσάρων αδειών είναι:
 Γιάννης Αλαφούζος - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) - Τίμημα: 43.600.000 ευρώ
Θοδωρής Κυριακού - ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Τίμημα: 75.900.000 ευρώ
Ιωάννης Καλογρίτσας - ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) - 52.600.000 ευρώ
Βαγγέλης Μαρινάκης - ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.). - 73.900.000 ευρώ
Εκτός τηλεοπτικών αδειών έμειναν οι εξής υποψήφιοι:
 Γιάννης Βαρδινογιάννης - ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) - τίμημα 13.000.000 ευρώ
 Γιάννης Βαρδινογιάννης - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) - τίμημα 18.000.000 ευρώ
 Δημήτρης Κοντομηνάς - ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) - τίμημα 61.000.000 ευρώ
 Ιβάν Σαββίδης - DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED - τίμημα: 61.500.000 ευρώ
 Πρώτος αποχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1 αποχώρησε από την πίσω πόρτα του κτιρίου της ΓΓΕΕ χωρίς να κάνει δηλώσεις. Από την άλλη, ο Ιωάννης Καλογρίτσας, αποχώρησε καθώς έφευγαν οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας δίχως να γίνει αντιληπτός.
 Κιμπουρόπουλος: Διαπραγματευτήκαμε λύτρα
 Ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως «ο ΣΚΑΪ πήρε την πρώτη άδεια» και έκανε λόγο για ψυχοφθόρα διαδικασία. Σημείωσε ταυτόχρονα πως η πιο χρονοβόρα διαδικασία ήταν αυτή της τρίτης και της τέταρτης άδειας. «Εμείς δεν διεκδικήσαμε άδεια, διαπραγματευτήκαμε λύτρα για να συνεχίσει να λειτουργεί ένα μέσο και να παράγει έργο», επεσήμανε.
Σαββίδης: Εκπλήρωσα την αποστολή μου
 Τρίτος από το κτίριο της ΓΓΕΕ  εξήλθε ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος συνεχάρη τους νικητές της διαδικασίας ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα έσοδα τα οποία ελπίζει να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην όλη διαδικασία δημοπράτησης την οποία χαρακτήρισε πρωτότυπη , ωστόσο του θύμιζε φυλακή. «Ακόμη και στη τουαλέτα πηγαίναμε με τους αστυνομικούς» δήλωσε αστειευόμενος. Εν συνεχεία ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε :«Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των media, ωστόσο ξέρω πόσο κοστίζει και έγινε κατανοητό από την διαδικασία».
 Για το ύψος των χρημάτων που προσέφερε τόνισε: Έφτασα μέχρι εκεί που έπρεπε. Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά» και έκλεισε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Εκπλήρωσα την αποστολή μου». 
Φουρλεμάδης: Ο ALPHA θα κινηθεί δικαστικά
 Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος του ALPHA χαρακτήρισε τη διαδικασία «απάνθρωπη, πολύ κουραστική και επίμονη». Σημείωσε πως ο σταθμός έχει ήδη κινηθεί δικαστικά κατά της διαδικασίας. «Δεν το χωράει ο νους μας το τι έγινε εκεί πέρα, ήταν χειρότερα απ ότι τα φανταζόμασταν», είπε.
Τα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα
 Σε πρώτη φάση φαίνεται πως η κυβέρνηση έκανε πράξη μια προεκλογική της εξαγγελία κάτι που ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει στην ομιλία του στη ΔΕΘ αλλά κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η νέα μέρα θα φέρει πολυπόθητες αλλαγές, και την λεγόμενη διαφάνεια που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με τα νέα πρόσωπα. Η εξαντλητική πρωτοφανής διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, βρήκε θαυμαστές στο πρόσωπο αρκετών υποστηριχτών του κυβερνητικού έργου που μίλησαν για «επανάσταση στο χώρο των ΜΜΕ», αλλά και φανατικούς εχθρούς από το χώρο της αντιπολίτευσης που μίλησαν για ολιγαρχία και χειραγώγηση στην ενημέρωση.
 Το βέβαιο είναι πως πρέπει να απαντηθούν δεκάδες ερωτήματα. Τι θα κάνουν όσοι δεν πήραν άδεια; Πως διαχειριστούν την αγορά οι νέοι παίχτες; Ποιο είναι το μέλλον των εργαζομένων; Ποιες συμμαχίες θα σχηματιστούν; Αν η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της να μην δώσει θεματικές άδειες αλλά να προχωρήσει στη ρύθμιση των περιφερειακών καναλιών μετά τη πάροδο των 3 μηνών, κατεβαίνουν οι διακόπτες;
 Εάν ακόμα ερώτημα έχει να κάνει με την σύσταση του Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, που θα επικυρώσει τις άδειες, με την εξέταση των πόθεν έσχες που θα ζητηθεί ( άλλη πρωτοτυπία αυτή να διεξάγεται διαγωνισμός χωρίς πλήρη κατάθεση φακέλων) αλλά και με τις ενστάσεις όλων εναντίον όλων που δεν έχουν ακόμα συζητηθούν....

τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget