Πάσχα στη Λιβαδειά, όπως παλιά!!! Διαγωνισμός καλύτερου λάκκου

Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό του Πάσχα, που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, καθώς συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα. Οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.
 Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας με την ορχήστρα του Γιώργου Μάγκα, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα. Το έθιμο των λάκκων θα πραγματοποιηθεί και στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ενώ στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη θα υπάρξει κέρασμα καλωσορίσματος στους επισκέπτες. Το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Λάκη Χαλκιά και Χαράλαμπο Γαργανουράκη.
 Τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα στην Πλατεία Ταμπάχνας θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους της πόλης μας.
 Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και αθλητικές εκδηλώσεις.
Ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει την αναβίωση του ρουμελιώτικου Πάσχα ώστε οι κάτοικοι της πόλης μας να βγουν στις γειτονιές για να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα της Λιβαδειάς και διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διαγωνισμό του καλύτερου λάκκου.
 Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για την βράβευση του καλύτερου λάκκου είναι ο τρόπος ψησίματος του αρνιού (κλήματα, χειροκίνητη περιστροφή σούβλας), ο αριθμός των αρνιών, ο αριθμός των παρευρισκομένων, η μουσική, αλλά κυρίως το κέφι της παρέας. Ο καλύτερος λάκκος θα κερδίσει ως έπαθλο ένα αρνί και 10 κιλά κρασί.
 Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Μ. Πέμπτη στο τηλ. 22613-50812.


Πάσχα στη Λιβαδειά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget