48ωρη απεργία σε όλα τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης Πέμπτη και Παρασκευή

Σε 48ώρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι από αύριο Πέμπτη. Στην σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ τονίζονται τα εξής:«Με βασικό στόχο την άμεση απόσυρση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί όλους τους
εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει καίρια την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κήρυξε ομόφωνα τις 48ωρες απεργίες από τις 06.00 της Πέμπτης 20 Απριλίου, μέχρι τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου ως εξής:
• Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
 • Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.
 Την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες.
 Με τον απεργιακό αγώνα μας εκτός από τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ανασφάλιστης ή και απλήρωτης εργασίας, απεργούμε γιατί για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και στα επικουρικά ταμεία του κλάδου, τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.
 Τα αιτήματά μας είναι:
 • Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
 • Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
 ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΔΕΛΤΙΑ
 Με νέα απόφασή του κατά πλειοψηφία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να επιτραπεί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο η μετάδοση απεργιακού δελτίου την Παρασκευή 22 Απριλίου, που δεν κυκλοφορούν έντυπα και απεργούν τα ρ/τ μέσα, ως εξής:
 • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
 • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
 Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.
 Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό και τεχνικό προσωπικό ασφαλείας και από τους συναδέλφους, που καλύπτουν τα εργατικά θέματα.
 Οι δημοσιογράφοι, που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.
 Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση να πάρουν μέρος στις 48ωρες απεργίες και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
 Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας μας, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία των απεργιών και την περιφρούρησή τους.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
 Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ έχει ως εξής:48ωρες απεργίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης
 Η ΕΣΗΕΠΗΝ μετέχει στις 48ωρες απεργίες που αποφάσισε και προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα που δίνεται ενάντια στις προθέσεις της Κυβέρνησης να πλήξει ανεπανόρθωτα τα ταμεία των εργαζομένων στην Ενημέρωση.
 • 48ωρη απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
 • 48ωρη απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.
 Η ανακοίνωση του ΣΕΜΜΕΛ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
 Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί όλους τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 48ώρη Πανελλαδική Απεργία, που κήρυξαν οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου. Ειδικότερα η απεργία προκηρύσσεται ως εξής:
 •           Στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
 •           Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ., εξαπολύει μια τεράστια επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που κατεβάζει αυτές τις ημέρες. Η ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης και ένα φορέα επικουρικής, φέρνει την απαλλοτρίωση των αποθεματικών των ταμείων και τη εξίσωση προς τα κάτω κατακτήσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
 Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουμε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα όλη την προηγούμενη πενταετία. Έχουμε δεχτεί και δεχόμαστε την μεγαλύτερη επίθεση που έγινε τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες απολύσεις, απανωτές μειώσεις μισθών, εξαντλητικά ωράρια εργασίας και στραγγαλισμό των εναπομεινάντων εργασιακών μας δικαιωμάτων ενώ και η μαύρη εργασία έχει θεριέψει. Χτυπήθηκε ο συνδικαλισμός μέσα από στοχευμένες απολύσεις, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια η απλήρωτη δουλειά, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις, εργοδοτική τρομοκρατία.
 Τώρα, η Κυβέρνηση προχωράει στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνολικά για όλους τους εργαζόμενους αλλά και ειδικά για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
 Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Αποτελεί πολιτική επιλογή η βίαιη ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια.
 Το Ασφαλιστικό, δεν είναι μόνο σύνταξη, που κάποιοι λένε αν και πότε και ποτέ δεν θα πάρουμε - κακή αρνητική σκέψη - αλλά αφορά τη ζωή: είναι και η Υγεία, η Περίθαλψη, η Πρόνοια, η κάλυψη της επαγγελματικής ασθένειας, της αναπηρίας, της μητρότητας, οι εργασιακές σχέσεις, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ένα ολόκληρο πλέγμα.
 Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουμε πρόσφατες τις μνήμες από τη μάχη που δώσαμε για να σώσουμε τα ταμεία μας από την κυβέρνηση του Καραμανλή. Τώρα χρειάζεται να βγούμε πάλι στους δρόμους για να υπερασπίσουμε κατακτήσεις δεκαετιών όχι μονάχα για τον κλάδο αλλά μαζί με όλους τους εργαζόμενους για όλη την κοινωνία
 Οι εργαζόμενοι στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί, οι τεχνικοί, οι φωτορεπόρτερ και όλες οι ειδικότητες, μισθωτοί και μπλοκάκηδες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Φτάνει πια με τον εμπαιγμό, φτάνει πια με την κοροϊδία.
  Ήρθε η ώρα να βγάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες και όχι εκείνες του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και του κουαρτέτου.
 Να βάλουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα και διεκδικήσεις για:
          ΕΝΑ κλάδο ενωμένο, με δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς, τυπογράφους, στο ίδιο μετερίζι. ΕΝΑ συνδικάτο.
          ΕΝΑ ταμείο ασφάλισης και περίθαλψης για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, με αναβαθμισμένες και εγγυημένες παροχές και χρηματοδότηση από τους εργοδότες και το κράτος, χωρίς αύξηση των δικών μας εισφορών και νέες μειώσεις μισθών.
 Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.
 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
 • Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα Μ.Μ.Ε..
 • Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
 • Την απαγόρευση των απολύσεων με νομοθετική ρύθμιση.
 • Την ανατροπή των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, τις περικοπές στους μισθούς.
 • Να απορριφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση ή αλλαγή του 1264/1982.
 • Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, με την δημιουργία ενός ταμείου- τέρατος που θα καταπιεί τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.
 • Την επιστροφή των κλεμμένων, μέσω PSI, καθώς και των απωλειών από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στα Ταμεία μας.
 • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του τύπου.
 Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε! Τώρα είναι η ώρα!
 Μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται!
 ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget