ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΗ KAI ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Γυναίκα,εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα,
Η Ομάδα Γυναικών Τανάγρας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) σε καλεί να οργανωθούμε και παλέψουμε για Δημόσιες, Δωρεάν και επαρκείς δομές Υγείας για όλους, για Κοινωνική Ασφάλιση, Δημόσια, Δωρεάν, Καθολική που θα διασφαλίζει την πρόσβασή μας σε δομές Υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Είναι γνωστό, χρόνια τώρα και σε όλους, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δομές Υγείας και στην περιοχή μας. Το Κέντρο Υγείας, μέσα από συστηματική υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση έχει φτάσει στο σημείο να λειτουργεί με 1 οδοντίατρο, 2 παιδίατρους, 6 γενικούς ιατρούς και 4 περιφερειακούς ιατρούς για κάλυψη εφημεριών ενώ σε ημερήσια βάση είναι 2 ή 3 γενικοί ιατροί εκ των οποίων ο ένας εξετάζει και οι άλλοι συνταγογραφούν. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα, ακόμα και σε ασθενοφόρο. Αυτά τα μέσα δε, και το προσωπικό υποτίθεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες μια τεράστιας περιοχής με εργοστάσια, υπηρεσίες και 40 δομές εκπαίδευσης.
Αυτή η κατάσταση όμως δημιουργήθηκε λιθαράκι λιθαράκι μέσα από τις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, μέσα από λογικές διαχείρισης της φτώχειας μέσα από τις περικοπές των δαπανών για την υγεία. Αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων που χρόνια τώρα προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ασφαλιστικές εισφορές και τώρα τρίβουν τα χέρια τους, σύμφωνα με τα συμφέροντα όλων των επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν την υγεία, το φάρμακο και την ασφάλιση ως εμπόρευμα που στα δικά τους χέρια θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη. Αυτούς λοιπόν έχουμε απέναντί μας!
Δεν περιμένουμε ότι με την μια ή με την άλλη διαχείριση της ίδιας πολιτικής θα αλλάξει η κατάσταση υπέρ μας γι' αυτό παίρνουμε την μοίρα μας στα χέρια μας! Καλούμε όλες τις εργάτριες, τους εργάτες της περιοχής μας, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων να αναπτύξουμε ένα κίνημα που να μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση και να διεκδικήσουμε να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Έλα μαζί μας να παλέψουμε για:
1. Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας / Πρόνοιας που θα λειτουργεί αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και όλες, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
2. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων σε μόνιμη βάση τόσο στο Κ.Υ. Σχηματαρίου όσο και στο ΙΚΑ Οινοφύτων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
3. Πλήρη κάλυψη σε εμβολιασμούς όλων των παιδιών (ανέργων ανασφάλιστων γονέων)
4. Δωρεάν γυναικολογικούς ελέγχους και μαστογραφίες σε όλες τις γυναίκες. Άμεση επαναφορά του ασθενοφόρου στο ΚΥ Σχηματαρίου και με τοποθέτηση μόνιμου οδηγού.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1/2016, 6μμ, Κ.ΑΠ.Η ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΠΕΜΠΤΗ 4/2/2016, 10πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Θήβα πολιτική πολιτιστικά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget