ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

«Ο πρώτος χρόνος της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν ένας ιδιαίτερα πυκνός πολιτικός χρόνος, που σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά στην 5ετία των μνημονίων σήκωσε το κεφάλι ψηλά και επιδίωξε να διεκδικήσει το δίκιο του, στέλνοντας στην Ευρώπη και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ένα πολλαπλών συμβολισμών μήνυμα Εθνικής Αξιοπρέπειας.
 Οι πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές - εταίρους έδωσε τα στίγμα της πρώτης περιόδου αυτής της κυβέρνησης.
 Τρείς ήταν οι κορυφαίοι σταθμοί αυτής της δύσβατης και ιδιαίτερα συγκλονιστικής πορείας: το δημοψήφισμα, η συμφωνία με τους δανειστές μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα και οι νικηφόρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες.
 Μελανό σημείο που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη αποτελεί η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πολλών συστημικών παραγόντων που από την πρώτη στιγμή έσπειραν τον φόβο και τον πανικό στους απλούς πολίτες κινδυνολογώντας ασύστολα για την τύχη των καταθέσεων. Υπήρξε ένας κλιμακούμενος εκφοβισμός των πολιτών, που οδήγησε στο να μην εμπιστεύονται τις τράπεζες. Με αποκορύφωμα την επιβολή των λεγόμενων capital controls, τα οποία συνιστούν μια έξωθεν επιχείρηση χειραγώγησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας στo πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας.
 Τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύονται πολύ κρίσιμα και εξόχως πολυσύνθετα.
 Βασικός στόχος για τη συνέχεια είναι η ελληνική οικονομία να ανασυνταχθεί και να ανακάμψει. Κρίσιμο σταθμό στην πορεία οικονομικής ανάκαμψης αναμένεται να αποτελέσει η ρύθμιση του χρέους, ζήτημα για το οποίο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται σκληρά.
 Παράλληλα, το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό, με άλλα λόγια, η δυνατότητα το κράτος να δίνει συντάξεις και στους μελλοντικούς συνταξιούχους, συνιστά ζήτημα αιχμής και η αντιμετώπισή του με όρους ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης καθίσταται επιτακτική.
 Επίσης, κρίσιμο ζήτημα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της μαζικής εισροής προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της Τουρκίας, που επιμένει να αρνείται να τηρήσει τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι ο κ. Σόιμπλε και οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι στην Ευρώπη, μέσω διαρροών σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, έχουν αρχίσει να απευθύνουν νέες απειλές προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εγκλωβιστούν στη χώρα μας.
 Εν κατακλείδι, όπως θα έλεγε ένας παλιός φιλόσοφος «το μέλλον διαρκεί πολύ». Οι πραγματικές δυσκολίες, αλλά και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν, γιατί πάνω απ’ όλα προέχει το συμφέρον της Πατρίδας μας».

Θήβα πολιτική

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget