Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα‏ !!

Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον 25.000 ασυνόδευτα παιδιά ψάχνουν για στέγη στην Ευρώπη! Γλίτωσαν από τη φρίκη του πολέμου, αλλά έχασαν τους γονείς τους και ψάχνουν απεγνωσμένα για ασφαλές καταφύγιο. Όμως, αντί να τους βρουν επειγόντως στέγη, οι αρχές τα έχουν εγκαταλείψει στο έλεος των δουλεμπόρων.  
 Το πιο παράλογο είναι ότι, ακόμη και στα παιδιά που έχουν συγγενείς στην Ευρώπη, δεν τους επιτρέπεται να τους συναντήσουν.  
 Όμως, αυτή την εβδομάδα όλα άλλαξαν: Ακτιβιστές για δικαιώματα προσφύγων κέρδισαν μια δίκη ορόσημο, που αναγκάζει το Ηνωμένο Βασίλειο να δεχτεί αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που αναζητούν καταφύγιο στη Βρετανία.  
 Το Avaaz, σε συνεργασία με αυτούς τους ακτιβιστές, ξεκινάμε εκστρατεία για να εντοπίσουμε αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σκορπισμένα στην Ευρώπη, και χρησιμοποιώντας αυτή την υπόθεση ως δεδικασμένο, θα τους εξασφαλίσουμε νομική στήριξη και στέγη στην ΕΕ. Μια τέτοια εκστρατεία, όμως, χρειάζεται χρηματοδότηση επειγόντως, πριν πέσουν κι άλλα παιδιά θύματα των δουλεμπόρων.   Αν αρκετοί από εμάς στηρίξουμε τώρα με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα απροστάτευτα θύματα από περαιτέρω κακοποίηση και, ταυτόχρονα, να συμβάλουμε στην πάταξη του δουλεμπορίου παιδιών.  
 Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει τέτοιο τρόμο σε έναν πολιτισμένο κόσμο. Ας βάλουμε σήμερα ένα λιθαράκι για να οικοδομήσουμε αυτόν τον κόσμο. Στήριξε το σχέδιο για να δώσουμε τέλος στην οδύσσεια αυτών των παιδιών:

Θήβα κοσμος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget