Δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό, μετά από κοινή επιστολή που απηύθυνε προς τους αρχηγούς των κομμάτων εκ μέρους των επιστημονικών φορέων της χώρας ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
Στη συνάντηση, εκ μέρους των επιστημονικών φορέων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος.
 Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
 «Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έγινε με καλή διάθεση.
 Του εξηγήσαμε ότι στο συλλαλητήριο των επιστημόνων δεν υπήρχαν πλούσιοι μηχανικοί, γιατί απλά πλέον αυτοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο μηχανικοί χωρίς δουλειά.
 Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα των υπερβολικών εισφορών και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των μηχανικών.
 Παρόλα αυτά, υπάρχει τεράστια απόσταση από την κατανόηση του προβλήματος μέχρι την επίλυση.
 Επειδή οι μηχανικοί δεν είναι φίλοι της ασάφειας, δημιουργικής ή μη, περιμένουμε συγκεκριμένες λύσεις από το Υπουργείο.
 Μέχρι τότε συνεχίζουμε τον αγώνα.»
Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Aντικείμενο
 Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένη τη συνέχεια των συζητήσεων για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προωθείται τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 25/1 έως 29/1/2016.
 Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σ/ν που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον Κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού.


Θήβα ειδήσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget