Εθελοντές καθηγητές για τις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών ζητάει το ΚΕΘΕΑ

To ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ζητά εθελοντές καθηγητές για μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, γυμναστικής, εικαστικών και θεάτρου στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που λειτουργεί μέσα στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ειρήνη Τσαλέρα στα εξής τηλέφωνα: 6972292864 και 2103847700.

 Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (στεγνό πρόγραμμα χωρίς υποκατάστατα) παρέχει υπηρεσίες στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού Αγ.Παύλος, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Δικαστικές (αντρικές) Φυλακές Κορυδαλλού ,στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβώνκαι στη Λιβαδειά με τη λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων και Θεραπευτικών Κοινοτήτων.
 Στις Γυναικείες και στις Δικαστικές  Φυλακές Κορυδαλλού καθώς και στις Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών, λειτουργεί ομώνυμη θεραπευτική Κοινότητα σε ειδικά παραχωρημένο χώρο. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της φυλακής, τα μέλη χτίζουν το καινούριο τους σπίτι με θεμέλια την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις καθαρές και ειλικρινείς σχέσεις .Με όχημα την αυτογνωσία, τη συνέπεια και την ποιότητα σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας ,τα μέλη της κοινότητας μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να νιώθουν δυνατά, αξιοπρεπή και υπεύθυνα για κάθε επιλογή τους.
 Η επανένταξη στην κοινωνία ξεκινάει μέσα από τις κοινότητες των φυλακών .Πραγματοποιούνται μαθήματα για απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου,μαθήματα Η/Υ, Αγγλικών και Ελληνικών για τους αλλοδαπούς. Παράλληλα ,υπάρχει δημιουργική απασχόληση (μαθήματα φωτογραφίας, θεάτρου, ζωγραφικής, χορού κλπ). Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι ενταγμένα μαθήματα γυμναστικής και μαγειρικής ώστε η ποιότητα στη διατροφή να συνδυάζεται με την σωματική ευεξία .

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget