Άρθρο του Αντώνη Τουλουμάκου υποψήφιου βουλευτή Βοιωτίας με το ΚΚΕ



ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΚΕ!
 Τη Δευτέρα 26 Γενάρη θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, μία νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και κατά πάσα πιθανότητα αυτοδύναμη.
 Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα έχει φύγει. Κι όμως, με βάση τις προεκλογικέ εξαγγελίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνουν από Δευτέρα οι εξής παράγοντες:
1. Ο βραχνάς του χρέους (στην καλύτερη λίγο κουρεμένο, για να «εξυπηρετείται»), 2.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, 3. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, με καθεστώς πλέον μόνιμης δημοσιονομικής επιτήρησης όλων των κρατών μελών, 4.Η οικονομία του κέρδους, η γνωστή ως τώρα δικτατορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, 5. Το ΝΑΤΟ (η θέση μας σε αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη κατά τον κ. Τσίπρα).
 Είναι άραγε το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ; Προφανώς όχι, όπως όμως και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ίδιο με τη ΝΔ. Όσο για τη λογική του μπας και, να φύγουν αυτοί, την έχουμε ξανακούσει αρκετές φορές. Και κυρίως, έχουμε νιώσει για τα καλά στο πετσί μας την πολιτική όσων «παρέλαβαν καμένη γη, χάος κλπ».
 Στη βάση ατή, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές, ντόπιοι και ξένοι, δεν ανησυχούν. Εξ’ού και τα δαχτυλίδια που δόθηκαν από το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ή τα πιο βαριά που δόθηκαν στο Τέξας, στο Σίτυ του Λονδίνου, στο Βατικανό κοκ.
 Κι ο λαός; Γι’αυτόν τα προγράμματα όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ προβλέπουν ψίχουλα. Οι τεράστιες απώλειες στην εργασία, στο μισθό, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση «δεν μας επιτρέπεται» να ανακτηθούν την ερχόμενη τετραετία. Εξάλλου μετά τέσσερα χρόνια θα θυμίζουν ένα μακρινό παρελθόν.
 Χαρακτηριστικός ο πρωθυπουργός της ελπίδας. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκε ως «εκατό, πρώτων, ημερών», τελικά όμως μετατράπηκε σε πρόγραμμα τετραετίας.
 Αυτός είναι για τα λαό ο χειρότερος κίνδυνος. Όλοι πλην ΚΚΕ θέλουν να μας εκπαιδεύσουν να ζούμε να με ψίχουλα. Τεράστια ανεργία, μερική δουλειά - μερική ζωή, πανάκριβη πρόσβαση σε υγεία – παιδεία, αυτά κι άλλα πολλά μας πλασσάρονται ως αιώνια.
 Αλήθεια, αυτή είναι η ελπίδα; Η ανεργία του 60% στους νέους; Και η αξιοπρέπεια; Είναι τα 800 € οικογενειακό εισόδημα, όσο την κοστολογεί ο κύριος Σταθάκης («στο πρόγραμμά μας δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο για οικογένειες με εισόδημα άνω των 800 €»);
 Άρα δεν ψηφίζουμε μόνο για τις 25 Γενάρη. Ψηφίζουμε κυρίως για τις 26, ψηφίζουμε για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Και τα δυόμιση χρόνια που μεσολάβησαν από τις εκλογές του 2012 ως σήμερα, με το λαό φοβισμένο, μπερδεμένο, και κυρίως παθητικό θεατή, ήταν μια μικρή ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι.
 ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
 Δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη σίγουρη ψήφος, την περίοδο των τρελών μεταγραφών, του «όλοι πάνε με όλους». Γιατί δεν πουλάει τις ψήφους για υπουργικές καρέκλες (με πιο ακραίο παράδειγμα το ΠΟΤΑΜΙ).
 Δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο που βλέπει, και δείχνει όλη την πίτα (που ο λαός με τη δουλειά του παράγει), κι όχι τα ψίχουλα.
 Δυνατό ΚΚΕ, γιατί ήταν, και πολύ περισσότερο θα είναι η μόνη αντιπολίτευση υπέρ του λαού. Επειδή επενδύει όλη του τη δύναμη στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού, μέσα κι έξω από τη Βουλή. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
 Δυνατό ΚΚΕ, για να βγει ο λαός αποφασιστικά στο προσκήνιο, να γίνει επιτέλους ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
 Δαγκωτό ΚΚΕ, ειδικά στη Βοιωτία, για ένα τελευταίο, και καθόλου αμελητέο , λόγο. Το τρίτο κόμμα σε ποσοστό στη Βοιωτία εκλέγει πλέον βουλευτή, λόγω των τριών πλέον εδρών και του εκλογικού συστήματος. Ας διαλέξουμε λοιπόν. Άλλο ένα μαντρόσκυλο των βιομηχάνων, ένας ναζιστής χρυσαυγίτης βουλευτής στη Βοιωτία; Ή κομμουνιστής βουλευτής για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση;
 Μυαλό και καρδιά, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΚΕ. Δυναμώνουμε καθημερινά τη φωνή και την πάλη του λαού όσων ζούμε από τη δουλειά μας.
 ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget