Ανακοίνωση από το εργατικό κέντρο Θήβας για την πτώχευση της εταιρείας Θ.Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α.Ε.



Η εταιρεία Θ.Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α.Ε. (22) ιδρύθηκε το 1938 και δραστηριοποιείται στην περιοχή μας σχετικά με την  μεταποίηση καπνών και την κατασκευή τσιγάρων για την Ελληνική και κατά κύριο λόγο για την  διεθνή αγορά. Απασχολούσε 68 εργαζόμενους –ες και σήμερα απασχολεί 25.Τον  Ιανουάριο του 2010 ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι από την διοίκηση της  ότι υπάρχει αδυναμία εξαγωγών, λόγω  δέσμευσης των διαθέσιμων τραπεζικών εγγυήσεων από  διαφυγόντες δασμούς προς  το Δημόσιο με συνέπεια να δημιουργηθεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα  στην εταιρία που ενώ είχε μεγάλη ζήτηση από τις εξωτερικές αγορές  περιορίστηκε αποκλειστικά και μόνο στην εγχώρια αγορά.Η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό όπου και εκκρεμεί μέχρι και σήμερα.
Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια......

προκειμένου να διατηρήσουν την εταιρία ζωντανή και δείχνοντας κατανόηση αποδέχθηκαν τις εργοδοτικές διαβεβαιώσεις  περί στήριξης της εταιρίας φθάνοντας στο έσχατο σημείο να τους οφείλονται  δεδουλευμένες αποδοχές 12 ολόκληρων μισθών.
Δυστυχώς η εταιρία αντί να εκτιμήσει την στάση των εργαζομένων και να περιμένει την δικαστική απόφαση , αιφνιδιάζοντας τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους στις 23 του Απρίλη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης προς το Πρωτοδικείο Θήβας και η οποία θα εκδικαστεί στις 7 Ιούνη του 2013,παρότι είχε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος  ιδιαίτερα μετά το ενδιαφέρον διάφορων επενδυτών που εκδήλωσαν  είτε για την αγορά  της εταιρίας είτε για συνεργασία με αυτήν.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταδικάζει την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας καλώντας την  να αποσύρει την αίτηση πτώχευσης  και λειτουργώντας  στα πλαίσια της καλής πίστης που έδειξαν οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα , να καθίσει σοβαρά στο τραπέζι να κουβεντιάσει με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ,λύσεις που θα διασφαλίσουν το μέλλον και την προοπτική της εταιρίας και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας που τόσο απαραίτητες είναι στην περιοχή μας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα μας ταλανίζεται από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε μετά τον τελευταίο πόλεμο.
Στην κατεύθυνση αυτή το Εργατικό Κέντρο μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία του Υφυπουργού  ,όπου και δεσμεύτηκε να συνδράμει  την κατάσταση προκειμένου να βρεθεί λύση για την εταιρία και τους εργαζόμενους που  έχουν προσφύγει στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας και περιμένουν νέες εξελίξεις για την συνεργασία με τον νέο επενδυτή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget