Σύνδεσμος συγγραφέων – λογοτεχνών Βοιωτίας



Μια ξεχωριστή πνευματική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Συγγραφέων Λογοτεχνών Βοιωτίας το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα της ΟΧΕΛ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Παπαγγελής, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης.

Μέσα σε ένα πολυπληθές κοινό με πρωτοστάτες ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού παρουσιάστηκαν τα δύο πρόσφατα βιβλία – «Προεκτάσεις στην ποιητική δημιουργία του Γιάννη Κορίδη» και «Οι πυραμίδες με τις κόκκινες πεταλούδες» – του γνωστού Βοιωτού φιλολόγου, συγγραφέα, μέλους της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιπροέδρου του Συνδέσμου Συγγραφέων – Λογοτεχνών Βοιωτίας κ. Γιάννη Κωτσαδάμ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νικόλαος Τασιόπουλος, ο οποίος καλοσώρισε τους καλεσμένους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παραχώρηση της αίθουσας.
Στη συνέχεια παρουσίασε και εγκωμίασε ακολούθως με μια σύντομη παρέκβαση τον συγγραφέα, αφού στη συνέχεια θα αναφερόταν στο έργο του «Οι πυραμίδες με τις κόκκινες πεταλούδες».

Για το πρώτο βιβλίο με τον τίτλο «Προεκτάσεις (Διεισδύσεις – Ανιχνεύσεις – Τομές) στην ποιητική δημιουργία του Γιάννη Κορίδη» μίλησε στο κοινό με λόγο απρόσμενο και αφοπλιστικό ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ήρκος Ρένου Αποστολίδης και ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω κ. Γιώργος Κωνσταντέλλος.

Στον βαθιά φιλοσοφικό κόσμο του δεύτερου βιβλίου – μια δοκιμιακή μυθιστορία με τον τίτλο «Οι πυραμίδες με τις κόκκινες πεταλούδες» – εισήγαγε το καταγοητευμένο κοινό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Τασιόπουλος. Ο στέρεα δομημένος και εκλαϊκευτικός λόγος του κατόρθωσε να αισθητοποιήσει, ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο ακροατή – το πνεύμα και την ουσία των σκέψεων του συγγραφέα.

Την παρουσίαση αυτή ολοκλήρωσε με τρόπο ευφυέστατο και πρωτοποριακό ο κ. Χρήστος Αναγνώστου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος κέρδισε την προσοχή και το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Την εκδήλωση συντόνισε η γενική γραμματέας της Εταιρίας Βοιωτικών Μελετών, κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου.

Οι παρευρισκόμενοι καταδύθηκαν στον κόσμο του πνεύματος και κατόρθωσαν να αγγίξουν κάποιους από τους θησαυρούς της φιλοσοφίας που κρύβονται σε αυτόν αλλά παράλληλα και να προβληματιστούν για την καθημερινή πραγματικότητα και τα δυσθεώρητα συχνά ζητήματα που την ακολουθούν.

Κατά την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Γεώργιος Κωσταγιάννης, για τον συγγραφέα μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ο Γιάννης Κωτσαδάμ με τον διαβήτη του λόγου – ιστορικά και φιλολογικά – διαγραμματίζει τον χωροχρόνο της Βοιωτίας μέσα από τα βιβλία του. είναι ένας λόγιος, ιστορικός συγγραφέας που το φύραμα της ψυχής του και τα κοιτάσματα της γνώσης και της παιδείας του ανατέμνονται σ’ έναν κώδικα, ένα εγκόλπιο που στοχεύει στη μήτρα του πολιτισμού. Τα βιβλία του ανήκουν στο κανίσκι της μνήμης και η μνήμη είναι η ιερότερη λειτουργία της δημιουργίας. Ο Πρόεδρος κ. Τασιόπουλος υιοθέτησε την όλη εκδήλωση και του ανήκουν τα εύσημα.

Την βραδιά έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας, που εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε με θέρμη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους παρουσιαστές του έργου του και όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους.


ΠΗΓΗ http://viotianet.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget