Συγνώμη για την αφίσα από Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Σταθά



Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ για την αφίσα που χρησιμοποίησε σε εκδήλωσή της στην Ιρλανδία με την συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία.
 Και αυτό διότι στην αφίσα υπήρχε φωτογραφία από δράση του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που είχε αναρτήσει πανό στην Ακρόπολη στην οποία είχε σβηστεί η υπογραφή ΚΚΕ.
 Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία με ανακοίνωσή της ζήτησε δημόσια συγνώμη λέγοντας ότι πρόκειται για λάθος ωστόσο το ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
 «Δεν είναι η πρώτη αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να κοσμήσει αφίσα που εξέδωσε για εκδήλωση που διοργάνωσε χτες στην Ιρλανδία με φωτογραφία του πανό που είχε υψώσει στην Ακρόπολη το ΚΚΕ, το Μάη του 2010, όπου αναγραφόταν στα αγγλικά: «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε», αναφέρει η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ.
 Και προσθέτει: «Εννοείται πως έχει φροντίσει να σβήσει την υπογραφή «ΚΚΕ» απ” το πανό, θέλοντας να οικειοποιηθεί μια πρωτοβουλία που είχε βρει μεγάλη απήχηση. Για την ακρίβεια, ήταν δύο πανό, ένα με το σύνθημα στα αγγλικά και ένα στα ελληνικά, η φωτογραφία τους έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στιγμιότυπα της πάλης του ελληνικού λαού εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

 Καταλήγοντας επισημαίνει: «Κατανοούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαθέτει στιγμιότυπα κάποιας αντίστοιχης πρωτοβουλίας ή δράσης, και δε θα μπορούσε αφού απουσιάζει παντελώς απ” την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης του λαού με ταξικό προσανατολισμό και περιεχόμενο. Αυτό όμως δε δικαιολογεί την προσπάθειά του να οικειοποιηθεί τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για να προβάλει ένα ανύπαρκτο αγωνιστικό προφίλ σε ακροατήριο που δε γνωρίζει το ρόλο του και τη στάση του στην Ελλάδα».

Η απάντηση
 Σε απάντησή της η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία επισημαίνει ότι «θα ήθελε να ζητήσει ανεπιφύλακτα συγγνώμη, στους συντρόφους της στο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και στο ΚΚΕ για την δυσαρέσκεια και για τη σύγχυση που προκλήθηκε από τη χρήση παραποιημένης φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει διαμαρτυρία του ΚΚΕ και η οποία χρησιμοποιήθηκε σε αφίσες για την διαφήμιση της δημόσιας συνάντησης με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γιάννη Σταθά, στο Δουβλίνο στις 19 Οκτωβρίου».
 Συνεχίζοντας σημειώνει πως «η χρήση της παραποιημένης φωτογραφίας ήταν ένα σοβαρό λάθος που έχει ευλόγως προκαλέσει σύγχυση και δυσαρέσκεια» και διευκρινίζει ότι «αυτό το λάθος είναι αποκλειστική ευθύνη της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας, καθώς ούτε ο κ. Γιάννης Σταθάς, ούτε άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, είχαν δει την αφίσα πριν λάβει χώρα η συνάντηση».
 Καταλήγοντας αναγνωρίζοντας το λάθος, η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία «δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και παράλληλα υπογραμμίζει την αλληλεγγύη της «με τους αγώνες του εργαζόμενου Ελληνικού λαού, κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την Τρόικα και την Ελληνική Κυβέρνηση».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget