Οδήγηση με καταιγίδα - Τι να προσέχουμε για να κινούμαστε με ασφάλεια



Riders οn the storm τραγουδούσαν κάποτε οι Doors, ωστόσο η οδήγηση στην καταιγίδα δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση τελικά. Τώρα που ο καιρός χαλάει και οι καταιγίδες γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, οι οδηγοί στους δρόμους της Αθήνας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πως μετακινούνται στην πόλη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News στο ένθετό της auto, κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων, μειώνεται όχι μόνο η ορατότητα, αλλά και η πρόσφυση στο οδόστρωμα, γεγονός που επαναπροσδιορίζει την τηρούμενη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Γενικά προτείνεται η απόσταση που τηρούμε από τον μπροστινό μας σε βρεγμένο οδόστρωμα να είναι διπλάσια από ότι σε στεγνό οδόστρωμα, αφού όπως έχουν δείξει τα crash test, η απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα μπορεί να αυξηθεί από 100 εώς και πολύ περισσότερα μέτρα.

Είναι επίσης σημαντικό τα τζάμια να είναι καθαρά από την υγρασία,
τόσο μέσα όσο και έξω ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ορατότητα, γ' αυτό είναι καλό να χρησιμοποιούμε συχνά το σύστημα καθαρισμού και να φροντίζουμε να έχει νερό και αντιψυκτικό στο πλυστικό σύστημα.

Τέλος, κάτι που πιάνει εξ απροόπτου πολλούς οδηγούς, είναι οι ψιχάλες. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι δρόμοι είναι εξίσου επικίνδυνοι και όταν απλώς ψιχαλίζει, αφού το λιγοστό νερό μετατρέπει σε γλίτσα τη σκόνη και τα λάδια του δρόμου.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να οδηγούμε με σύνεση και φυσικά να φοράμε πάντοτε ζώνη ασφαλείας, γιατί ακόμα κι αν εμείς τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας, δεν μας εγγυάται κανείς ότι προσέχουνε κι όλοι οι άλλοι...


Πηγή:  iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget