Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι και μέτοχοι της ΑΤΕ



«Στον αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς μετά τις προσφυγές που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωσή της ως αντισυνταγματική και παράνομη.
Οι προσφυγές υπογράφονται από εργαζομένους, μετόχους κλπ της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος οι οποίοι...
βάλλουν κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε παραβιάζοντας, όπως αναφέρουν, τις αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Για το λόγο αυτό ζητούν να ακυρωθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ που έγινε από την Τράπεζα Ελλάδος, η μεταβίβασή της στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και η μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων.

Σύμφωνα με τις προσφυγές, η ανάκληση της άδειας βασίστηκε σε λόγους αόριστους και ατεκμηρίωτους περί έλλειψης βιωσιμότητας και αδυναμίας ρευστοποίησης της ΑΤΕbank.
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι δεν υπήρξε δημόσια προκήρυξη, ενώ μέσα σε μία μόλις ημέρα είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες ένδειξη ότι δεν τηρήθηκαν οι αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ως εκ τούτου, γίνεται λόγος για παραβίαση τόσο των συνταγματικών διατάξεων όσο και της νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα επισημαίνεται το γεγονός πως μόνο μία Τράπεζα εκλήθη να υποβάλλει προσφορές χωρίς να υπάρξει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός υποψηφίων αγοραστών προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος της ΑΤΕ που είχε τεθεί σε ειδική εκκαθάριση αλλά και των δανειστών της.

Όσον αφορά τους εργαζομένους, όπως σημειώνεται, δεν τους αναγνωρίστηκε καμιά προϋπηρεσία, βαθμός και θέση που κατείχαν, ούτε και οποιοδήποτε επίδομα που ελάμβαναν, αλλά αντίθετα η προσελήφθησαν ως απλοί τραπεζικοί υπάλληλοι. Οι προσφυγές που κατατέθηκαν από το Σύλλογο Εργαζομένων ΑΤΕ, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο αυτών φορέων (συνδικαλιστές), εργαζόμενους και συνταξιούχους στην ΑΤΕ, καθώς και μετόχους της Αγροτικής θα κριθούν το προσεχές διάστημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Πηγή:http://www.zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget