Αυτές είναι οι χειρότερα αμειβόμενες εργάτριες στον κόσμο-Έβγαλαν 78 ευρώ σε 40 χρόνια


Επί 40 χρόνια η Ινδές Ακού και Λίλα Σέριγκαρ καθαρίζουν τουαλέτες. Τρεις φορές την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Χωρίς να έχουν πάρει ούτε μια μέρα ρεπό ή ένα σεντς αύξηση. Ένα «επίτευγμα» που ετοιμάζεται να βραβευτεί στο βιβλίο ρεκόρ του Γκίνες.

Ήταν 18 χρονών κορίτσια όταν οι δυο συνομήλικες φίλες (που πλέον είναι 59 χρονών) μπήκαν για πρώτη φορά στις τουαλέτες του Κρατικού Ινστιτούτου επιμόρφωσης δασκάλων στην Νότια Ινδία.

40 χρόνια μετά ο μισθός τους παραμένει σταθερά στα 25 λεπτά το μήνα (δηλαδή συνολικά 78 ευρώ για την καθεμία τα τελευταία 40 χρόνια). Αν και, τα τελευταία 11 χρόνια, δεν παίρνουν ούτε καν αυτό.

Όταν το 2001 επιχείρησαν να ζητήσουν για πρώτη φορά αύξηση, η διεύθυνση του ιδρύματος απλά σταμάτησε να τις πληρώνει. Ωστόσο εκείνες συνέχισαν να πηγαίνουν κανονικά στην δουλειά και να καθαρίζουν 21 τουαλέτες, 3 φορές την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα.

Οι ίδιες πάντως παραμένουν αισιόδοξες ότι θα καταφέρουν να πάρουν αυτό που τους αξίζει, δηλώνοντας « Μας υποσχέθηκαν αύξηση κάθε χρόνο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Συνεχίζουμε να έχουμε πίστη στους εργοδότες μας ότι θα μας δώσουν αυτά που μας οφείλουν. Και αισθανόμαστε περήφανες για την δουλειά μας».

Κάτι που δεν είναι εντελώς απίθανο να συμβεί πλέον, μετά την δημοσιότητα που πήρε η περίπτωσή τους ύστερα από την αίτησή τους για να μπουν στο βιβλίο ρεκόρ του γκίνες ως οι χειρότερα αμειβόμενες υπάλληλοι στον πλανήτη.
 

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget