Εκτός αγοράς ηλεκτρισμού η REVMAENA


Νέα αποβολή από την αγορά ηλεκτρισμού καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ, προχώρησε σε καταγγελία σύμβασης των συναλλαγών ΗΕΠ και διαγραφή από το...
μητρώο συμετεχόντων της εταιρείας REVMAENA. Η εταιρεία που το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει έντονη διαφημιστική εκστρατεία είχε επιχειρήσει να κερδίσει μέρος των πελατών που είχαν φύγει από τις εταιρείες Energa & Hellas Power.

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΛΑΓΗΕ είχε καταγγείλει τη σύμβαση με μια ακόμη εταιρεία την Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή, που δραστηριοποιείτο στη μέση τάση. Ωστόσο η περίπτωση της REVMAENA διαφέρει καθώς πρόκειται για εταιρεία με πελατολόγιο όχι μόνο επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς η REVMAENA έχει περίπου 29.600 πελάτες
στη χαμηλή τάση και 80 στη μέση, ενώ η Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή περίπου 400 πελάτες περίπου στη χαμηλή τάση και 37 στη μέση. Επίσης το Μάρτιο σε βάρος της REVMAENA είχε κάνει καταγγελία η ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας είναι παραπλανητική και ότι εμφανίζει εκπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται εξάλλου ότι και οι δύο εταιρείες, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά είχαν ενημερωθεί και προειδοποιηθεί τόσο από τη ΡΑΕ όσο και από το ΛΑΓΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν αλλά και να καταβάλουν τις απαραίτητες εγγυήσεις που προβλέπει ο κανονισμός της αγοράς. Η τελευταία προειδοποίηση είχε απευθυνθεί στα μέσα Απριλίου όταν και δόθηκε διορία μέχρι τις 15 Μαΐου. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγγελίας των συμβάσεων καθώς επίσης οι εταιρείες κλήθηκαν από τη ΡΑΕ σε ακρόαση με το ερώτημα της ανάκλησης της άδειάς τους.

Το Capital.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Από τη μεριά της η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τροφοδότηση των πελατών των δύο εταιρειών οι οποίοι θα συνεχίζουν να ηλεκτροδοτούνται κανονικά από τη ΔΕΗ με τη διαδικασία του τελευταίου καταφυγίου. Αναλυτικά η ΔΕΗ αναφέρει:

Σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ), με τις οποίες γνωστοποιήθηκε η διαγραφή δύο συγκεκριμένων εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες των δύο αυτών εταιρειών για τα ακόλουθα:

Ø Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 άρθρο 57, ανέλαβε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές των δύο εταιρειών από:

• την Τετάρτη 30/5/2012 και ώρα 00:00 για τους πελάτες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και από

• την Πέμπτη 31/5/2012 και ώρα 00:00 για τους πελάτες της εταιρείας REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.

Ø Οι καταναλωτές των δύο ανωτέρω εταιρειών θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται αδιαλείπτως και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

Ø Επίσης, δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Ø Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.

Ø Για το παραπάνω διάστημα, οι υπόψη καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο Νόμος, με βάση τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00).

Η ανακοίνωση του ΛΑΓΗΕ

Καταγγελία Σύμβασης Συναλλαγών ΗΕΠ και διαγραφή από το Μητρώο Συμμετεχόντων του κατόχου Άδειας Προμήθειας REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.
30.05.2012

Ο Λειτουργός της Αγοράς ανακοινώνει, βάσει του Άρθρου 60, Παρ. 7 του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ότι προέβη σήμερα Τετάρτη 30/05/2012 στην Καταγγελία της Σύμβασης Συναλλαγών ΗΕΠ του κατόχου Άδειας Προμήθειας :
REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.
Οι Πελάτες εντός της Ελληνικής επικράτειας του ως άνω κατόχου Αδείας Προμήθειας θα εκπροσωπούνται από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου από 31.05.2012 00:00.
Σύμφωνα με το Άρθρο 3, Παρ. 8 του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου ενεργεί ως Εκπρόσωπος Φορτίου των πελατών αυτών για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την ημερομηνία Καταγγελίας της Σύμβασης.


Πηγή: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1514718

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget