Έφθασαν οι «ακτιβιστές» της Νίκαιας στην Θήβα!


 Αποκαλούνται March To Athens, μέσω της Ιταλίας έφθασαν στην Ελλάδα και έχουν κατασκηνώσει σε αρκετές πόλεις. Προορισμός τους η Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθούν δράσεις από τις 5-15 Μαίου, που θα κορυφωθούν στις παγκόσμιες ημέρες δράσης 12-15 Μαίου, με συντονισμό κινητοποιήσεων σε όλον τον κόσμο. Σύνθημα τους το «είμαστε μαζί σας», μήνυμα συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. 
 Έχουν ξεκινήσει πεζοί από την Γαλλική Νίκαια με τελικό προορισμό την Αθήνα.. Piedro: «Δηλώνουμε την υποστήριξή μας πρώτα στους Έλληνες και στην συνέχεια στις χώρες που βρίσκονται υπό επιτήρηση..» Έκπληκτοι είδαν οι Θηβαίοι τους απρόσκλητους επισκέπτες να κατασκηνώνουν, το βράδυ της Πέμπτης, στην κεντρική πλατεία της πόλης…

Σκονισμένοι και κατάκοποι έστησαν τις μικρές σκηνές, έβγαλαν κάποια μαγειρικά σκεύη για να φάνε και αργότερα έπεσαν να κοιμηθούν.. «Είμαστε δεκάδες άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, που συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την δικτύωση των ανθρώπων τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκόσμια, απαντώντας στο απάνθρωπο σύστημα της οικονομικής δικτατορίας με αλληλεγγύη και αυτοργάνωση, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, προκειμένου να γίνουμε μέρος της λύσης, που δεν περιμένουμε από αυτούς» απαντά ο Piedro, στην ερώτηση μας «ποιοι είστε».

Ξεκίνησαν από την Γαλλική Νίκαια με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα πεζοί, διανύοντας 1.700 χλμ. στην Ιταλία, όπου πέρασαν από διάφορες πόλεις,
μπήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία όχι για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά για λόγους ασφαλείας και μόνο… Με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την υποστήριξή τους πρώτα στους Έλληνες και στην συνέχεια στις χώρες που βρίσκονται υπό επιτήρηση, προκειμένου να δημιουργήσουν μια σύγκλιση κινημάτων σε διεθνές επίπεδο, με ειρηνική αλλά σταθερή μεθοδολογία, αποφασιστική και καθορισμένη πάνω στις βάσεις της ενεργητικής συμμετοχής..

«Εργαζόμαστε για την δημιουργία μιας άμεσης δημοκρατίας, για να αντιτεθούμε στην εξουσιοδοτημένη να παίρνει αποφάσεις εξουσία της υποτιθέμενης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που κατευθύνεται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομική κερδοσκοπία» υπογραμμίζει ο Piedro, μιλώντας για την Διεθνή Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Ιανουαρίου στην Ρώμη, όπου παρουσιάστηκε η συλλογική δουλειά που έγινε κατά την διάρκεια της πορείας ..

Οι διεθνείς επισκέπτες καλούν τους Έλληνες να πάρουν μέρος στην πορεία, που θα φτάσει στην Αθήνα στις αρχές του Μαϊου, αλλά και να συμμετάσχουν στην 3η Διεθνή Συνέλευση Πολιτών (Agora), που θα γίνει 5 με 10 Μαϊου στην Αθήνα.. Να σημειωθεί πως ο διάλογος έγινε στην Αγγλική με την λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» να αναφέρεται μόνο στην Ελληνική!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget