Νίκος Αλικάκος: Τα κόμματα του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος είναι ένοχα

Σε συγκέντρωση στη Λιβαδειά μίλησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Νίκος Αλικάκος ο οποίος παρουσίασε τις βασικές αρχές του κόμματος.
Όπως είπε «είναι μια πρωτοβουλία των αποστράτων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας η οποία όμως πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από χιλιάδες πολίτες γεγονός που μας δίνει την δύναμη και την ώθηση και συνεχίζουμε».
Σύμφωνα με τον κ. Αλικάκο πρόκειται για «ένα κόμμα πατριωτικών αρχών το οποίο δεν εντάσσεται στο ξεπερασμένο φαύλο πολιτικό σύστημα από αριστερά ως δεξιά». Η πολική ιδεολογία του είπε ότι είναι η φιλοπατρία.
«Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει κέντρο στην Ελλάδα με αυτές τις αντιλήψεις που είχαμε μεταπολεμικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δημιούργησε ένα πολιτικό σύστημα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής που ασκήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις. Σήμερα αυτά έχουν ξεπεραστεί και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματά μας χωρίς να έχουμε φίλτρα αριστερά και δεξιά».
Έκανε επίσης γνωστό ότι το κόμμα θα έχει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στη Βοιωτία με σκοπό το μέγιστο των υποψηφίων.
«Στη Βοιωτία δραστηριοποιείται πάρα πού δυνατά ο Γιώργος Κεχαγιάς» αλλά «υπάρχουν και πολλοί άλλοι, για πλήρη και ουσιαστική συμμετοχή», υπογράμμισε ο κ. Αλικάκος.
Στις προθέσεις του κόμματο είναι επίσης να μη συνεργαστεί με κανένα σημερινό πολιτικό φορέα εκτός «αν υπάρχει ένα νέο πολιτικό κόμμα το οποίο θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, δεν έχουμε καμία αντίρρηση ας είναι δεξιό ας είναι αριστερό», είπε.
Και συνέχισε: «Δεν θα συνεργαστούμε όμως με κανένα κόμμα του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα στο κοινοβούλιο θωρούμε ότι όλα είναι υπεύθυνα και υπόλογα στη συνείδηση του στον ελληνικό λαού. Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν επαγγελματία πολιτικό».
Καταλήγοντας απευθύνθηκε στους νέους και κάλεσε σε συστράτευση «όλους όσοι συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μας για το άμεσο και το απώτερο μέλλον, τον πόθο μιας πολιτικής αναγέννησης».



 ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget