Για ειδοποιητήρια ...στο διαδίκτυο



Στο Διαδίκτυο μπορεί να βρουν το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο πληρωμής της δεύτερης δόσης των έκτακτων εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος περίπου 592.000 φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς πρόσβασης.
 Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανήρτησε στην ιστοσελίδα..www.gsis.gr τις ειδοποιήσεις για την πληρωμή της δεύτερης δόσης των σημειωμάτων που είχαν εκδοθεί μέχρι και 31.8.2011. Οι φορολογούμενοι μπορεί να τα αναζητήσουν στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες & Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου».
Με την ηλεκτρονική ειδοποίηση οι φορολογούμενοι μπορεί να εξοφλήσουν τη δεύτερη δόση στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

Διευκρινίζεται ότι για την πληρωμή της δεύτερης δόσης στις τράπεζες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η απόδειξη πληρωμής της πρώτης δόσης ή το απόκομμα πληρωμής της πρώτης δόσης, που είναι ενσωματωμένο στο εκκαθαριστικό σημείωμα, εφ' όσον οι δύο δόσεις είναι ισόποσες.
Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ δεν έχει ακόμα αναρτηθεί «μικρός αριθμός σημειωμάτων, που αφορά όσους κατέβαλαν την πρώτη δόση μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων μετά τις 30/9/2011», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο. Στην περίπτωση αυτή, καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της ειδοποίησης, οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνονται για την πληρωμή και στην εφορία.
Οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα, των οποίων δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί η δήλωση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς ο υπολογισμός των εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος που τους αντιστοιχεί θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.
Υπενθυμίζεται ότι, από την περασμένη εβδομάδα, έχει ανακοινωθεί η παράταση μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου των προθεσμιών που έληγαν σήμερα για την πληρωμή των εκτάκτων εισφορών, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου εισοδήματος, καθώς και μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011 των προθεσμιών υποβολής του σημειώματος της περαίωσης και των παλαιών φορολογικών δηλώσεων.


ΠΗΓΗ  : http://greece-salonika.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget