Μήνυμα του Σωτήρη Καραμαγκιώλη προς κάθε ανεύθυνο,υπέυθυνο

Σήμερα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τους φορείς διαχείρισης των περιοχών NATURA.Έκπληκτος και εντελώς τυχαία, από περιέργεια, έκανε μία επί τροχάδην ηλεκτρονική επισκόπηση του νομοσχεδίου, καθώς από 1 λεπτού παρακολουθήσεως της συζητήσεως στο κανάλι της Βουλής, άκουσα τον εισηγητή Υφυπουργό κ. Φάμελο, ν’ αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο αυτό ιδρύονται φορείς για το 98% των περιοχών NATURA.
 Προς στιγμήν χάρηκα, διότι είναι πολυετές το αίτημα, λιγοστών φορέων και όχι των αυτοδιοικητικών ή νομοθετικών εκπροσώπων της περιοχής, για δημιουργία φορέα διαχείρισης της περιοχής NATURA, Λίμνη Υλίκης και Παραλίμνης.
 Αναζητώντας λοιπόν το νομοσχέδιο, προκειμένου να διαπιστώσω εάν ιδρύεται φορέας για τις λίμνες μας, ανακαλύπτω ότι οι λίμνες εντάχθηκαν στον υπό ίδρυση «ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ».
 Άρα δηλαδή η λίμνες μας πλέον ανήκουν στην Εύβοια, καθώς δε είναι δυνατό να υπαχθούν διοικητικά, εντάσσονται γεωγραφικά, μέσω ενός περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.
 Και αναρρωτώμαι εάν οι ανεύθυνοι – υπευθυνοι τελούν κοιμώμενοι υπτίως ή ορθούμενοι.
 Αναρρωτώμαι εάν βρίσκονται στην παραζάλη της διασώσεως του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ δε μπορούν να διατηρήσουν το έδαφος και το νερό της Βοιωτίας.
 Αναρρωτώμαι εάν η παραζάλη αυτή τελεί υπό θεραπεία διά σκευασμάτων της NOVARTIS ή απλώς δι’ ευχών κατά της βασκανίας αποπειράται έκαστος την καταπολέμησή της.
 Τελικώς είμεθα για μία ακόμη φορά υπερήφανοι ουραγοί, ιθαγενείς κάτοικοι μίας «ουτιδανίας», οσμώμενοι κάτω από χρώματα, κόμματα (ή κώματα), αποκόμματα και καθοδηγούμενοι ακάματους , άξιοι απορριμματοσυλλέκτες και ανάξιοι πολιτισμού και περιβάλλοντος.
 Τιμή και αίνος προς τους Βοιωτούς εκπροσώπους της νομοθετικής εξουσίας.
 Τιμή και αίνος προς τους αιρετούς του πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοικήσεως, συμπολιτεύσεων και αντιπολιτεύσεων.
 Άρα λοιπόν δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε διατήρηση δομών και υποδομών, παρά μόνο σε υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής μας, με τη συγκατάθεσή μας.
 Με συγχωρείτε διά την αγενή αναστάτωση της υπνώσεώς σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΑΤΕ ΤΑΥΤΗΝ

Σωτηρίου Ι. Καραμαγκιώλη
Δικηγόρου Θηβών

Μήνυμα του Σωτήρη Καραμαγκιώλη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget