έγκριση εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου πρόσβασης στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα

Στη Θήβα σήμερα 6η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 13.30 συνήλθε σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά από την με αριθμό 2130/2018 πρόσκληση του Προέδρου αυτής και Αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/10.Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο εννέα (9) μελών βρέθηκαν παρόντα πέντε ( 5) μέλη:
1) Ανδρέας Χατζησταμάτης (πρόεδρος)
2)Παναγιώτης Μέξης
3)Σωτήριος Δρένιος
4)Αναστάσιος Καμούτστης
5)Κων/νος Τυρηνόπουλος (αναπλ. Γεωργ. Τζουμανέκα)
Απόντες
1)Δημήτριος Γιαννίκας
2)Βασίλειος Κατσάρας
3)Ιωάννης Κόρδατζης
4)Ελένη Αναδιώτου
 Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την Δημοτική υπάλληλο κ. Μπάκα Ευγενία.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εισηγούμενος το 6ο θέμα ημερήσιας διάταξης και διαβάζει την εισήγηση του Γεωργίου παλόγου , Μηχ.. Μηχ/κού της Τ.Υ.Δ.Θ., η οποία λέει ότι:
 «Για τον έλεγχο της διέλευσης των οχημάτων στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, κρίνεται αναγκαίο να εγκατασταθούν μπάρες ελέγχου πρόσβασης, οι οποίες θα ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες για την τροφοδοσία των καταστημάτων της περιοχής, την αποκομιδή απορριμμάτων κ.ά. σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του πεζόδρομου.
Κατά τη φάση κατασκευής του πεζόδρομου είχαν τοποθετηθεί βυθιζόμενα μεταλλικά κολωνάκια τα οποία καταστράφηκαν μετά από χτυπήματα που δέχτηκαν από οδηγούς αυτοκινήτων, οπότε η τεχνική υπηρεσία αφού μελέτησε εναλλακτικά σενάρια ελέγχου πρόσβασης, κατέληξε ως βέλτιστη λύση την εγκατάσταση μεταλλικών περιστρεφόμενων μπαρών, ενώ σε ορισμένα σημεία θα εγκατασταθούν και σταθερά μεταλλικά κολωνάκια.
 Οι μπάρες θα είναι στιβαρής κατασκευής, κατασκευασμένες από γαλβανισμένη σιδηροσωλήνα Φ60mm και θα περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους, ενώ θα κλειδώνουν με χρήση πείρων και λουκέτων ασφαλείας στην ανοιχτή και κλειστή θέση.
Οι μπάρες θα τοποθετηθούν σε τέτοια σημεία ώστε να μην εμποδίζουν την όδευση τυφλών ή των πολιτών που βαδίζουν στον πεζόδρομο, αλλά θα αποτρέπουν την κίνηση των οχημάτων σε αυτόν.
Τα σημεία τοποθέτησής τους είναι:
- Αρχή πεζόδρομου στο άγαλμα Επαμεινώνδα, 1 διπλή μπάρα
- Δράκου και Επαμεινώνδα, 1 διπλή μπάρα και 1 μονή
- Δίρκης και Επαμεινώνδα, 1 διπλή μπάρα και 1 μονή
- Αντιγόνης και Επαμεινώνδα, 1 μονή μπάρα
- Οιδίποδος και Κάδμου, 1 διπλή μπάρα
- Δημοκρίτου και Κάδμου, 1 διπλή μπάρα
 Η χρήση των μπαρών για την αποτροπή εισόδου των οχημάτων στον πεζόδρομο είναι επιβεβλημένη, καθώς από την έως τώρα χρήση, έχει αποδειχθεί ότι οι οδηγοί δεν σέβονται το ότι έχει χαρακτηρισθεί πεζόδρομος η οδός Επαμεινώνδα και ενώ υπάρχει η σχετική σήμανση, κινούνται και παρκάρουν χωρίς κανένα έλεγχο και καμία τιμωρία αφού η τροχαία απουσιάζει από το χώρο αυτό.
 Καλείται η επιτροπή ποιότητας ζωής να εγκρίνει την εγκατάσταση των ανωτέρω συστημάτων ελέγχου πρόσβασης στον πεζόδρομο.»
 Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά τα ανωτέρω, μετά από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 73 Ν.3852/2010, την υπ΄αριθ. 7/2018 απόφ. της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖEΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
 Εγκρίνει την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου πρόσβασης(μπάρες) στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδου, με τις προδιαγραφές και για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της απόφασης στα ακόλουθα σημεία:
- Αρχή πεζόδρομου στο άγαλμα Επαμεινώνδα, 1 διπλή μπάρα
- Δράκου και Επαμεινώνδα, 1 διπλή μπάρα και 1 μονή
- Δίρκης και Επαμεινώνδα, 1 διπλή μπάρα και 1 μονή
- Αντιγόνης και Επαμεινώνδα, 1 μονή μπάρα
- Οιδίποδος και Κάδμου, 1 διπλή μπάρα
- Δημοκρίτου και Κάδμου, 1 διπλή μπάρα
Οι μπάρες θα παραμένουν ανοιχτές ώρες για την τροφοδοσία των καταστημάτων της περιοχής, την αποκομιδή απορριμμάτων και σε όσες άλλες περιπτώσεις που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του πεζόδρομου. Η παρούσα επιφέρει τροποποίηση του άρθρου 2 του κανονισμού του πεζόδρομου με την προσθήκη παραγράφου 11στο τέλος αυτού.
Εννοείται ότι σε περίπτωση άμεσης και απρόβλεπτης ανάγκης για την είσοδο στον πεζόδρομο οχήματος εκτάκτου ανάγκης θα προβλεφθεί τηλ επικοινωνίας με τον Δήμο ή άλλος πρόσφορος τρόπος για άμεση πρόσβαση.
Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. Αριθμό 6/2018.
Γι’ αυτό συντάχθηκε το παρόν και υπογράφεται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ

πεζόδρομος της οδού Επαμεινώνδα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget