Ηχηρό SOS εξέπεμψε για το κάπνισμα Καθηγητής Ογκολογίας στην Λιβαδειά

 Ηχηρό SOS  εξέπεμψε για το κάπνισμα σε σχέση με την εμφάνιση αρκετών καρκίνων ο Βοιωτός αν. καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευσταθιος Καστρίτης στην ομιλία του στην Λιβαδειά, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα αισιόδοξο μήνυμα, που εξαρτάται όμως από το ...χέρι των καπνιστών: << Αν σήμερα όλοι οι καπνιστές κόψουν το κάπνισμα, σε 25 χρόνια σε όλο τον κόσμο οι καρκίνοι του πνεύμονα θα μειωθούν κατά 90%!>> τόνισε, για να συμπληρώσει: <<Θα μειωθούν επίσης  πάρα πολύ οι καρκίνοι του στοματοφάρυγγα, της ουροδόχου κύστεως και πιθανώς  και του τραχήλου της μήτρας!>>.
  Η εκδήλωση του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας , που εγινε στο Επιμελητήριο Λιβαδειας, συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο, έγιναν ερωτήσεις  και διάλογος ωστόσο, παρόλο που το θέμα προϊδέαζε ότι θα ήταν ''βαρύ'', ήταν αντίθετα παρα πολύ ζωντανή και με ροή, είχε χρήσιμα και  αισιόδοξα μηνύματα!
 Σε αυτό συντέλεσε και η πολύ ζωντανή - και πρωτότυπη - παρουσίαση από την Πρόεδρο της Αντικαρκινικής  Στέλλας Ταπανλή του βιωματικού βιβλίου ''Ξεγελώντας τον Θάνατο'' του Γιώργου Αθανασιάδη, επιβιώσαντα του καρκίνου, με μια ζωή σκέτο μυθιστόρημα! <<  Έβγαλα, λοιπόν τα παπούτσια μου και ξυπόλητη περπάτησα πάνω στις σελίδες, τις φράσεις,τις λέξεις, για να αισθανθώ το κάθε τι περπατώντας σ΄αυτό τον υπέροχο, καταπράσινο κήπο των συναισθημάτων, των βιωμάτων, που εναλλάσσονταν τόσο γρήγορα,τόσο απρόσμενα,που στεκόμουν απορημένη, φοβισμένη, ακίνητη, μήπως με τις κινήσεις μου χαλάσω αυτή την θεϊκή ισορροπία!!!!, είπε. Προσπαθούσα να είμαι τόσο κοντά στον Συγγραφέα για να καταλάβω την αλήθεια αυτού του βιβλίου,,συνέχισε, που άκουγα τους χτύπους της καρδιάς του, ζούσα μαζί του την αγωνία, τον πόνο ,την προσμονή μιας καλύτερης μέρας, κρυφάκουγα κάθε βράδυ τι έλεγε στα όνειρά του, τον μάλωνα ,όταν έπινε η κάπνιζε, χαιρόμουν όταν ερωτευόταν,ατέλειωτες φορές γυναίκες που τ΄όνομά τους, κατά τύχη ,άρχιζε από Κ...( Ευτυχώς που το δικό μου αρχίζει από Σ). Χαιρόμουν που ήταν ερωτευμένος με τη ζωή !!! Κι αν με ρωτήσετε ,γιατί πρέπει να αγοράσετε αυτό το βιβλίο, θα σας πω........''Γιατί αυτό θα είναι η πυξίδα, που θα σας οδηγήσει στη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε, με αξίες, όραμα, δύναμη ψυχής, τόλμη.!!!! Κόντρα στις αντιξοότητες !!!!'' Γιατί αγαπημένοι μου φίλοι,La vie est belle!!!!!, Η ζωή είναι ωραία,απ΄όπου κι αν την κοιτάξουμε, ακόμη και από αυτή την καρέκλα ,που κάθεται ένας αδύναμος , αλλά ξεχωριστός άνθρωπος, ο Γιώργος Αθανασιάδης!!!!! Εμείς ''ξεγελώντας το θάνατο '' κλείνουμε το μάτι στη ζωή και την καλωσορίζουμε!!>>
  <<Καμπανάκι>> κίνδυνου λοιπόν για τους καπνιστές αλλά  αισιόδοξη διέξοδος για όλο τον κόσμο αν κόψουν το κάπνισμα  και αγαπήσουν  την ζωή , εναλλάσσονταν ομαλά  στην εκδήλωση καθώς οι διοργανωτές και ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας, φρόντισαν για μια δημιουργική ροή με εναλλαγές εισηγήσεων με  βίντεο - αποσπάσματα της γνωστής επιτυχημένης αμερικανικής ταινίας <<50-50>>- με  ερωτήσεις και διάλογο  με το κοινό   και ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του Γ. Αθανασιάδη από την ηθοποιό Σοφία Κοσκινά!.  Ήταν μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει τελευταία στην Λιβαδειά, ηταν η γενική παραδοχή όλων
 Στην εκδήλωση που εγινε την περασμένη Τετάρτη έδωσαν το ''παρών'' η Δήμαρχος Λιβαδειας Γιώτα Πούλου, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης,η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μόρφω Βαλλά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λιβαδειας και Δίστομου,Αραχωβας Αντικυρας Γιώργος Ζιώγας,  Γιώτα Φουντά, Θεόδωρος Μπέλλος , ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Μυτιληναίος Γιάννης Καραβάς, ο τ. βουλευτής Γ,Σταθάς, πολλοί γιατροί από Λιβαδειά και Δίστομο, ο Πρόεδρος του Αμβρυσσεα Διστόμου Ηλίας Καβαλαγιός,  εκπρόσωπος της Εστίας Μητέρας, ο δρ  Παναγιώτης Περγαντάς , ο εκπρόσωπος του ΑΡΔΗΝ Νίκος Κελέρμενος, κ.α.
 Ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Παν. Αγνιάδης επέδωσε πλακέτα στον αν Καθηγητή Ευστάθιο Καστρίτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δίστομο.
 Το βιβλίο του Γ. Αθανασιάδη ''Ξεγελώντας τον Θάνατο'' (εκδόσεις ΑΡΜΟΣ) διατίθεται από το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ.

καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας Ευσταθιος Καστρίτης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget