καταγγελίες για υπαλλήλους «Φαντάσματα» στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Θήβας

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Θήβας και ο Δήμος Θηβαίων λειτουργεί ως φορέας παρακολούθησης.
 Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έφτασαν στον δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Βενιζέλο μετά από έλεγχο του ΟΑΕΔ παρατηρήθηκε ότι περίπου οι μισοί από τους προσληφθέντες δεν εργάζονται στο Κέντρο Φιλοξενίας αλλά έχουν αποσπαστεί στον Δήμο Θηβαίων.
 Η προκήρυξη σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο δεν προβλέπει απόσπαση των προσληφθέντων στον δήμο η οπουδήποτε αλλού και είναι μόνο για εργασία στον χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας.
 Με έγγραφη αίτηση του ο κ. Βενιζέλος προς το γραφείο προσωπικού του δήμου Θηβαίων ζήτησε να του παρέχουν κάποια έγγραφα για το σχετικό θέμα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν του έχουν δοθεί και στην προσπάθεια του αυτή δέχθηκε bullying από κάποια άτομα τα οποία δεν έχει κατονομάσει με σκοπό να τον τρομάξουν όπως αναφέρει.
 Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία αυτή έχει μεγάλη ουρά, έχω ενημερώσει με έγγραφο μου όλους τους αρμόδιους φορείς και το θέμα προβλέπεται να φτάσει ίσως και μέχρι το κοινοβούλιο. Έχω μια ενημέρωση από Βουλευτές για το αντικείμενο αυτό και θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις».
 Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου από την πλευρά του είπε ότι σύμφωνα με συναντήσεις που είχαν γίνει με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εργασίας αποφασίστηκε ότι ένας αριθμός από αυτές τις προσλήψεις μπορούν να αποσπαστούν στον δήμο και να εργάζονται από εκεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κέντρο φιλοξενίας.
 Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κάποιο πρόβλημα και ότι αυτοί που μιλάνε για καταγγελίες βλέπουν φαντάσματα.
 Ο δήμαρχος βάζει φρένο και στα σενάρια που κάνουν λόγο για έγγραφο του υπουργείου εργασίας το οποίο καλεί τους αποσπασμένους να επιστρέψουν στο κέντρο φιλοξενίας, διαφορετικά ενδέχεται να χάσουν τον μισθό τους, λέγοντας ότι όντος υπάρχει κάποιο έγγραφο από το υπουργείο εργασίας το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε τι αναφέρει μέχρι στιγμής.
 Τις προσεχείς ημέρες αναμένετε συνάντηση του δημάρχου με το υπουργείο εργασίας για την λύση αυτού του θέματος ωστόσο ο κ. Νικολάου υποστηρίζει ότι υπάρχει έγγραφο του υπουργείου εργασίας προς αυτόν από τον Ιανουάριο του 2017 το οποίο αναφέρει ότι οι προσληφθέντες μπορούν να παραμένουν στον δήμο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κέντρου.
 Το πρόγραμμα αυτό αφορούσε 52 προσλήψεις από τις οποίες όμως υλοποιήθηκαν οι 48 με τις παρακάτω ειδικότητες:
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΠΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
ΠΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΔΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΤΕ ΔΚΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ


καταγγελίες για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget