Google και Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας: Η καταπολέμηση της πειρατείας αποτελεί προτεραιότητα

Με την παραδοχή ότι αποτελεί προτεραιότητα για όλους η προστασία από την πειρατεία στο διαδίκτυο, έκλεισε η ημερίδα με τίτλο «Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας Στο Διαδίκτυο. Εξελίξεις σε Ελλάδα & Ευρωπαϊκή Ένωση» την οποία διοργάνωσαν σήμερα η Google και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, στην Αίγλη Ζαππείου. Στην ημερίδα συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.
Στην ημερίδα μίλησαν νομικοί, εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, καλλιτέχνες, και οι εκπρόσωποι δύο εκ των μεγαθηρίων του διαδικτύου αυτή τη στιγμή, Google και Facebook.
Αφού έγινε αναφορά στα αμέτρητα περιστατικά πειρατείας στο διαδίκτυο, τα οποία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό παγκοσμίως, οι περισσότεροι ομιλητές εστίασαν στο τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.
 Η εκπρόσωπος της Google σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις της εταιρείας στρέφονται στην καταπολέμηση της πειρατείας, παρουσιάζοντας προϊόντα της εταιρείας, τα οποία, όπως ανέφερε η κα Μπερνάλ (J. Bernal), θα παρέχουν προσβάσιμες λύσεις στο κοινό. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Google θα αφαιρεί πάραυτα ό,τι σχετίζεται με πειρατικό – παράνομο υλικό από τη μηχανή αναζήτησής της. Μιλώντας για το εταιρικό της «αδερφάκι» το YouTube στο οποίο κάθε λεπτό «ανεβαίνουν» 400 ώρες υλικού, η εκπρόσωπος της Google σημείωσε ότι παρά τον τεράστιο όγκο των δεδομένων που πρέπει να αναλυθούν, και εκεί η πολιτική της εταιρείας είναι αμείλικτη όσον αφορά παράνομο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να κλείνουν ακόμα και ολόκληρα κανάλια μετάδοσης σε περίπτωση που αυτά δεν έχουν την απαραίτητη άδεια.
Προτεραιότητα αποτελεί και για το Facebook η καταπολέμηση του παράνομου υλικού με στόχο την ασφάλεια των χρηστών του, σημείωσε η εκπρόσωπος του μέσου. Όσον αφορά τον περίφημο αλγόριθμο, ο οποίος φέρνει στους χρήστες αποκλειστικά υλικό που τους ενδιαφέρει, η κα Μπονοντσίνι (L. Bononcini), σημείωσε ότι αυτό αποτελεί πολιτική ασφαλείας της εταιρείας για να διαφυλάξει τους χρήστες της, τονίζοντας ωστόσο και αυτή ότι χρήστες που δεν σέβονται και δεν τηρούν την πολιτική ασφαλείας του Facebook θα διαγράφονται αυτομάτως.
Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία της ΕΕ η οποία ισχύει από το 2014, υπάρχει ρύθμιση για πολυεδαφικές άδειες για τις online χρήσεις. Η οδηγία ωστόσο αφορά μόνο νόμιμα αδειοδοτημένα μουσικά έργα εξαιρουμένων των συγγενικών δικαιωμάτων. Σε έναν χώρο όπου το διαδίκτυο καταλαμβάνει πλέον τα πάντα, είναι σαφές ότι ανάλογες οδηγίες πρέπει να ληφθούν για το σύνολο της πνευματικής ιδιοκτησίας. Εκεί πάνω εστιάστηκαν οι περισσότερες παρεμβάσεις του τρίτου και τελευταίου πάνελ της ημερίδας, στο οποίο καλλιτέχνες, εκδότες και νομικοί εκπρόσωποι εταιρειών παρόχων περιεχομένου μίλησαν για την απαίτηση ενός θεσμικού πλαισίου από την Πολιτεία το οποίο θα διαφυλάττει την πνευματική περιουσία.
  
Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Google και Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget