Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 άνοιξε τις πύλες της η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εδώ και ενάμιση χρόνο περίμεναν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για να υποβάλουν αιτήσεις.
 Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά και πλατφόρμα θα είναι κοινή.
 Το κούρεμα των οφειλών μπορεί να φτάσει έως και στο 95% των τόκων και των προστίμων (όχι όμως στη βασική οφειλή). Η ρύθμιση αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και νομικά πρόσωπα που δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
 Η διαδικασία καλύπτει όσους έχουν χρέη έως και 50.000 ευρώ αποκλειστικά και μόνο προς το δημόσιο ή εναλλακτικά συνολικά χρέη έως και 50.000 ευρώ προς διάφορους, εκ των οποίων τουλάχιστον το 85% να είναι προς το δημόσιο και μόνο.
 Προϋπόθεση είναι, οι αιτούντες, να κριθούν βιώσιμοι, δηλαδή να μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις μέχρι το τέλος της ρύθμισης χωρίς να δημιουργούν νέα χρέη.
 Θα εφαρμοστεί ειδικό μοντέλο ρύθμισης τριών ταχυτήτων σε εφορία και ταμεία ανάλογα με το ύψος της οφειλής.
 Βασική οφειλή έως 3.000 ευρώ η οποία δεν κουρεύεται και οι μηνιαίες δόσεις φτάνουν μέχρι τις 36.
 Από τις 3.000 ευρώ έως και τις 50.000 θα υπάρχει διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων και θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής έως 120 δόσεων.
 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και 31/12/2018 και μπορούν να υπαχθούν οφειλές βεβαιωμένες μέχρι και τις 31/12/2016. Δεν αποκλείονται όμως οφειλές του 2017 καθώς δεν είναι αναγκαίο να ήταν ληξιπρόθεσμες το 2016 αλλά απλώς βεβαιωμένες.
 Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μία εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών με σκοπό να την αναλυτική ενημέρωση των επαγγελματιών των Γρεβενών τόσο για την ρύθμιση των 120 δόσεων όσο και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
 Σύνδεσμος για υποβολή αιτήσεων http://www.keyd.gov.gr/np_ocw_aithsh-link

ρύθμιση 120 δόσεων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget