Οικειοθελή παράδοση ακινήτου ζητούν τώρα οι τράπεζες

Καθημερινά γίνεται κατανοητό από όλους, ότι η κρίση στην Ελλάδα χειροτερεύει αντί να υποχωρεί λόγω των συνεχών απαιτήσεων των τραπεζών για περισσότερα χρήματα. Ανακεφαλαιοποιήσεις, πλειστηριασμοί, κατασχέσεις αποφασίστηκαν μόνο και μόνο για να σωθούν οι τράπεζες εις βάρος φυσικά των πολιτών, τους οποίους οι πολιτικοί πρόθυμα θυσιάζουν.
 Οι τράπεζες, λοιπόν, θέλουν ολοένα και περισσότερα και μάλιστα τα θέλουν εδώ και τώρα. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση απλοποίησε τις διαδικασίες των πλειστηριασμών, ώστε να νομιμοποιείται η τράπεζα να αρπάζει τα σπιτάκια των ανθρώπων με συνοπτικές διαδικασίες. Επειδή όμως, ούτε με αυτό τον τρόπο ικανοποιούνται οι αχόρταγες τράπεζες, έβαλαν ένα νέο σχέδιο σε εφαρμογή: Την οικειοθελή παράδοση του ακινήτου!
 Ζητούν από τους υπερχρεωμένους πολίτες, που έχουν υποθηκεύσει κάποιο ακίνητο ως εγγύηση για το δάνειο τους, να το παραδώσουν σε αυτές, προκειμένου να μειωθεί η οφειλή τους. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται το σύνολο της οφειλής, αλλά μέρος αυτής, οπότε ο δανειολήπτης θα παραδώσει το σπίτι του στην τράπεζα και συγχρόνως θα εξακολουθεί να χρωστάει. Σε περίπτωση που αποφασίσουν να το πουλήσουν στην τράπεζα τους δίνεται η επιλογή να μείνουν για ένα χρονικό διάστημα στο σπίτι τους, καταβάλλοντας ενοίκιο!
 Σε κάθε περίπτωση τα συμβολαιογραφικά έξοδα βαρύνουν τον οφειλέτη.  Δηλαδή ο δανειολήπτης θα πρέπει να πληρώσει για να “χαρίσει” το σπίτι του στην τράπεζα.
 Αν του το πάρει με πλειστηριασμό, ο δανειολήπτης δεν υπόκειται σε συμβολαιογραφικά έξοδα. Οπότε για ποιο λόγο να το παραδώσει στην τράπεζα και να μην το χάσει σε πλειστηριασμό, όταν με την οικειοθελή την παράδοση θα είναι διπλά χαμένος; Στην περίπτωση οικειοθελούς παράδοσης ακινήτου η τράπεζα βγαίνει διπλά κερδισμένη από ότι με τον πλειστηριασμό.
 Είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι όλες οι λύσεις οριστικού χαρακτήρα που επιθυμούν να επιβάλλουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες, έχουν ως σκοπό να σφίξουν τον κλοιό γύρω από το δανειολήπτη και να του πάρουν τα πάντα, αδιαφορώντας για το πως θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος. Το γεγονός άλλωστε ότι πολλά «πράσινα» δάνεια γίνονται και πάλι «κόκκινα» λόγω της αποδεδειγμένης αδυναμίας των πολιτών να τα εξυπηρετήσουν, αφενός φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος και αφετέρου δεν φαίνεται να προβληματίζει ούτε κατά το ελάχιστο τις τράπεζες, προκειμένου να αλλάξουν τακτική.
 Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο να χάνει ο κόσμος το σπίτι του, όχι για να μην χρεοκοπήσει και καταστραφεί το κράτος, αλλά για να μην χρεοκοπήσουν και καταστραφούν οι τράπεζες μαζί με τη διαπλοκή η οποία τις ακολουθεί. Δεν πρόκειται για κάποια θεωρία συνωμοσίας, αλλά για πραγματικότητα που έχει αποκαλυφθεί από τα επίσημα χείλη της Κριστίν Λαγκάρντ και του Γερούν Ντάισεμπλουμ, οι οποίοι είπαν ξεκάθαρα ότι το πρώτο μνημόνιο επιβλήθηκε στην Ελλάδα για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες… Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μαζί με τους πολιτικούς και τους δανειστές θα αφήσει τη χώρα να βγει από το μνημόνιο πριν πάρουν και το τελευταίο σεντ από κάθε λογαριασμό μαζί με την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων…

danioliptes.gr

πλειστηριασμοί, κατασχέσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget