Η … ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ηλίας Τραμπάκουλος -
Με 75.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο Δήμος Λεβαδέων προκειμένου να λειτουργήσουν δύο νέα βρεφονηπιακά τμήματα στη Λιβαδειά. Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο ώστε τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα τμήματα που θα καλύπτουν επιπλέον 50 παιδιά. Αυτό αναφέρεται σε είδηση που δημοσιεύτηκε μετά τη συνάντηση της αρμόδιας υπουργού Θεανώς Φωτίου με τη Δήμαρχο Γιώτα Πούλου.
Στο http://thivarealnews.blogspot.com/2018/01/topika_53.html  αναφέρεται ανάλογη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Νικολάου αναφέρει ότι θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλων οικημάτων μιας και δεν υπάρχουν δημοτικοί χώροι προκειμένου να εξασφαλιστεί σχετική χρηματοδότηση.
 Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι κάθε χρόνο δεκάδες παιδάκια αποκλείονται από τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς της Θήβας. Έτσι, οι γονείς αναγκάζονται να ψάχνουν για μέσον ή πληρώνουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ή γυναίκες για φύλαξη στο σπίτι. Θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια.
 Περνώντας από τον κεντρικό δρόμο του Ταχίου βλέπουμε την κεντρική «πλατεία» της συνοικίας. Εκεί δεσπόζουν εδώ και πολλά-πολλά χρόνια 7-8 εγκαταλειμμένα δημοτικά καταστήματα (επιεικέστατος ο όρος εγκαταλειμμένα όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες) που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν ως βρεφονηπιακός σταθμός με όμορφους και λειτουργικούς χώρους . Θεωρώ ότι το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για έναν δήμο σαν αυτόν της Θήβας. Απλά, χρειάζεται μελέτη, στοιχειώδης προγραμματισμός και ταχύτητα για να μην απορριφθεί το έργο ή για να μην αναγκαστεί ο Δήμος να νοικιάσει και να διαμορφώσει ενοικιαζόμενο χώρο.
 Τρέχουμε, τώρα τρέχουμε …




εγκαταλειμμένα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget