Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του βιβλίου ''Δήμος Ονείρων - Αναμνήσεις ενός χειρουργού''

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Δήμος Ονείρων -' Αναμνήσεις ενός χειρουργού» του Δρ. Γεωργίου Παπαγεωργίου παραβρέθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης και Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Καθηγητές, ιατροί, κλήρος και λαός.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.
 Το βιβλίο του Δρ. Γεωργίου Παπαγεωργίου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Μητροπόλεως Αργολίδος «Επιστροφή».
 Στο βιβλίο περιγράφονται αληθινές ιστορίες από την θητεία του συγγραφέα στην χειρουργική σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας και από την Αφρική. Αλλά και οι εμπειρίες του στα μεγάλα θέματα της ιατρικής, όπως η σχέση του γιατρού με τον άρρωστο, ο πόνος, η ενημέρωση του βαριά αρρώστου, ο πνευματικός παράγων στην πορεία της αρρώστιας, η πρόκληση της τεχνολογίας.
 Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρεται: Ο άνθρωπος δεν επιθυμεί απλώς να ζήσει. Θέλει να απαλλαγεί από τα δεσμά του θανάτου και της φθοράς, από τα δεσμά της φύσης που τον περιορίζουν. Θέλει να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο, ή έστω διαφορετικό από εκείνον που του έχει δοθεί. Με την επιστήμη, προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της φύσης και να την υποτάξει, ενώ με την τέχνη, φτιάχνει έναν κόσμο αλλιώτικο από εκείνον που συλλαμβάνουν οι αισθήσεις του. Μέσα του σιγοκαίει η σπίθα της αιωνιότητας, η "αρχοντιά" που τον ωθεί σε επιθυμίες και πράξεις πέρα από την πραγματικότητα, και καμμιά φορά πέρα και από την λογική... Οι άνθρωποι που ξέφυγαν από τις επίπεδες τροχιές του βίου αποτελούν τους φάρους που φωτίζουν τη ζωή μας, αλλά και τα κριτήρια που μας αξιολογούν.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget