Η … ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος-
Των 3 Ιεραρχών σήμερα. Γιορτή των γραμμάτων. Γιορτή των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Χρόνια πολλά, λοιπόν, με δύναμη, προκοπή και αναγέννηση της Παιδείας μας. Θρησκευτικοί ταγοί, καλλιεργημένοι ιεράρχες, μεγάλοι και διαχρονικοί παιδαγωγοί. Τα αποφθέγματά τους αλλά και ο βίος και η πολιτεία τους δίκαια τους κατατάσσει στις κορυφαίες και εμπνευσμένες μορφές της κοινωνίας και της εκκλησίας.
 Εκκλησιαστήκαμε με μεγαλύτερη κατάνυξη -ομολογώ -από τις προηγούμενες χρονιές. Ίσως η κουβέντα για τον χαρακτηρισμό ή μη ως σχολικής αργίας στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση να έπαιξε τον ρόλο της. Συμβαίνει, όμως, το εξής ευτράπελο. Στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν είναι αργία ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια είναι. Χρόνια αυτό, όχι φετινό. Θεωρώ ότι χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση. Ή για όλη την εκπαίδευση αργία (πράγμα που σημαίνει και τιμή στην ημέρα κατ’ εμέ) ή για όλους ημέρα δραστηριοτήτων και υποχρεωτικού εκκλησιασμού.
 Ως εκπαιδευτικός οφείλω να τονίσω, πάντως, ότι πολλοί γονείς δεν έστειλαν σήμερα στο σχολείο τα παιδιά τους.
 Κλείνω με μια αισιόδοξη εικόνα που μου δημιουργήθηκε σήμερα στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Μαθητές του σχολείου μας έχουν ντυθεί παπαδάκια και κρατάνε λαμπάδες και εξαπτέρυγα κατά την ανάγνωση του Ευαγγελίου. Τα «μικρά διαβολάκια» που μας παιδεύουν κάθε μέρα στα μάτια μου μεταμορφώθηκαν. Μέσα στις χρυσοποίκιλτες στολές τους και με το φως από τις λαμπάδες έδειχναν μικρά αγγελάκια. Μη σας πω ότι είδα να έχουν και φωτοστέφανο. Θα σας γελάσω.
 Και του χρόνου!!!

Ηλίας Τραμπάκουλος

Των 3 Ιεραρχών σήμερα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget