Ανακοίνωση από την ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μας, η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΚΕ) χρησιμοποιώντας ατιμίες, αισχρά ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος των ταξικών δυνάμεων, προσπαθεί να συγκαλύψει το βρώμικο ρόλο της ως έκφραση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και της λιποταξίας της για ακόμη μια φορά από την ταξική πάλη.
 Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ και ενώ οι ίδιοι οι λιβελογράφοι εργατοπατέρες έκαναν απεργοσπασία (σε αντίθεση με τους εκπροσώπους της παράταξής μας στο Δ.Σ. του Σωματείου και κάποιους μεμονωμένους συναδέλφους που απήργησαν), ανάρτησαν στο διαδίκτυο εμετική ανακοίνωση η οποία αφορούσε την προηγούμενη Απεργία, αυτή της 14ης 12/2017! Τι υποστηρίζουν σε αυτή την ανακοίνωση που «θυμήθηκαν» να βγάλουν ένα μήνα μετά;
 Μέμφονται συνάδελφο, μέλος της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ότι στην Απεργία στις 14/12/17 ήταν απεργοσπάστης γιατί ήταν σε άδεια. Για την ιστορία, την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη μένει καμία σκιά σε κάποιον συνάδελφο από τη λάσπη που πετάνε οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας σημειώνουμε τα εξής: Ο συνάδελφος μέλος της παράταξης ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ είχε ζητήσει άδεια για τις 13/12/17 και μόνο! Έν αγνοία του τού χορηγήθηκε άδεια και για τις 14/1/17 από τον προϊστάμενό του. Για αυτό το γεγονός ο συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε προφορικά αμέσως μόλις το πήρε είδηση καθώς και γραπτά όταν πήρε στα χέρια του τη μισθοδοσία, ζητώντας να δηλωθεί η συγκεκριμένη μέρα ως Απεργία. Αυτό το ατυχές συμβάν - ή μήπως όχι; – χρησιμοποιήθηκε με δόλιο τρόπο από την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου, για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Εγκαλούν την ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ότι προβάλει τις πολιτικές της θέσεις και ότι είναι κομματικά καθοδηγούμενη σε αντίθεση με αυτούς που «δεν είναι απόλυτα κομματικοί». Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Παραδεχόμαστε ότι είμαστε απόλυτα καθοδηγούμενοι από την υποχρέωση που έχουμε ως πρωτοπόροι της εργατικής τάξης, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενημερώνοντας και οργανώνοντας την πάλη τους για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Αυτό που θέλει να κρύψει η πλειοψηφία του ΔΣ είναι ότι και η ίδια είναι καθοδηγούμενη: Την καθοδηγεί η πιστή υπεράσπιση του συστήματος που ζούμε και μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση για να μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη της εργοδοσίας μας και συνολικά της αστικής τάξης. Την καθοδηγεί η αποστολή της να διασφαλίσει με κάθε μέσο τη διαιώνιση αυτού του συστήματος. Για αυτό εχθρεύεται κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να οδηγήσει σε αγωνιστική ανάταση τόσο τους εργαζόμενους στο Μόρνο όσο και συνολικά την εργατική τάξη, να κάνει τη δικαιολογημένη οργή που όλοι νιώθουμε δύναμη ανατροπής.
 Συνάδελφοι
 Αυτό το τελευταίο είναι η «κινητήρια δύναμη» που καθορίζει τη δράση της πλειοψηφίας του Σωματείου μας συνολικά! Αν νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα καλύψουν την προδοτική τους στάση είναι γελασμένοι!
 ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ.
 ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ:
Υπήρξε «γραμμή» που δόθηκε από την κυβέρνηση και από τις εργοδοτικές οργανώσεις για υπονόμευση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 14/12/17. Η εργοδοτική και κυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου μας συμφώνησε με αυτή τη «γραμμή» αρνούμενη να πάρει απόφαση για περιφρούρηση.
Έν όψει της προωθούμενης ψήφισης του νέου χτυπήματος στο απεργιακό δικαίωμα, η παράταξή μας κατέθεσε στις 8/1/18 εγγράφως πρόταση στο προεδρείο του Σωματείου που καλούσε σε Δ.Σ. στις 9/1/18 για λήψη απόφασης για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Αρνήθηκαν να καλέσουν Δ.Σ. παραβιάζοντας το καταστατικό του Σωματείου. Η στάση τους βέβαια αποκαλύφθηκε και στη συνεδρίαση  του Εργατικού Κέντρου Θήβας στις 11/1/18. Εκεί, σε στάση «προσοχής», συντονισμένοι και ευθυγραμμισμένοι στη γραμμή ιστορικής προδοσίας που έδωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έβαλαν πλάτη στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων. Αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ. Απέδειξαν με τη στάση τους ότι βρίσκονται σε ρόλο ανοιχτής απεργοσπασίας και διατεταγμένης υπηρεσίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Τέλος η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου αναφέρει πως θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πώς; Υπογράφοντας μειώσεις μισθών όπως στο πρόσφατο παρελθόν; Ή όπως στις διαπραγματεύσεις για τις Ε.Σ.Σ.Ε. για το 2016 αλλά και για το 2017 κατά τις οποίες συγκαλούσαν Γ.Σ. και ψηφοφορίες για να αλλάξουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί για κινητοποήσεις;
 Κύριοι της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου είστε σάπιοι.
 Να είστε σίγουροι πως όσα εμπόδια και να βάλετε, το οργανωμένο ταξικό κίνημα θα ανατρέψει και εσάς και τα κυβερνητικά – εργοδοτικά αφεντικά σας.


ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget