Η … ΙΠΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος-
 Το Σάββατο το πρωί το πρόγραμμα είχε καφεδάκι στον Ιππικό Όμιλο Θήβας. Είχα καιρό να ανηφορίσω στις εγκαταστάσεις που έχει φτιάξει με ιδρώτα και μεράκι ο φίλος Περικλής Λαλιώτης. Πραγματική όαση για την πόλη με πολλούς χώρους και μεγάλο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους.
 Ο στίβος της ιππασίας πλούσιος σε άμμο και φρεσκοοργωμένος για να προσφέρει ασφάλεια στους αναβάτες και αποφυγή τραυματισμών στα άλογα.
 O στάβλος με τα πέντε άλογα και το ένα πόνυ μέσα στην καθαριότητα και την φροντίδα. Τα ζωντανά «ντυμένα» με ισοθερμικές κουβέρτες για να προστατεύονται. Τα αξεσουάρ (χαλινάρια, σέλλες καπίστρια, αναβολείς) ζυγισμένα-στοιχισμένα με τάξη και αφθονία.
 Το αίθριο ιδανικό με όμορφες γωνιές και καλαισθησία ιδανικό για ελληνικό καφεδάκι. Ο χώρος του καφενείου φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο που θυμίζει περισσότερο λαογραφικό μουσείο παρά χώρο χαλάρωσης.
 Εν τω μεταξύ μια νεαρή κοπέλα έχει καβαλήσει το πανύψηλο άλογο και έχει αρχίσει να του δίνει εντολές. Ως θεατής νιώθω μια αίσθηση ελευθερίας. Φαντάζομαι τα συναισθήματα της νεαρής. Τα κυβικά μου δεν μου αφήνουν χώρο για διλήμματα. Ούτε άλλωστε και ο Πέρι που σκάει ένα μειδίαμα αποτρεπτικό κάτω από το παροιμιώδες μουστάκι του.
 Η δική μου πρόταση προς μικρούς και μεγάλους -αλλά και σχολεία- είναι να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τον Ιππικό Όμιλο και τους χώρους του. Τα μαθήματα ιππασίας γίνονται από εκπαιδευμένο προπονητή και δεν είναι ακριβά. Η προστιθέμενη αξία αυτού του αθλήματος θα αποζημιώσει όσους το τολμήσουν.
 Μια δοκιμή θα σας πείσει …






Ηλίας Τραμπάκουλος

Ιππικός Όμιλος Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget