Η … ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος-
Η πνευμονική ίνωση είναι μία χρόνια νόσος του πνεύμονα κατά την οποία ο φυσιολογικός πνεύμονας αντικαθίσταται με ινώδη ιστό, καταλήγοντας προοδευτικά στην ουλοποίησή του. Η πιο συχνή μορφή πνευμονικής ίνωσης είναι η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση που, όπως δηλώνει και ο όρος, είναι άγνωστης αιτιολογίας και προσβάλλει το διάμεσο χώρο του πνεύμονα (μεταξύ κυψελίδων και αγγείων).Η νόσος δεν είναι λοιμώδης, δεν μεταδίδεται δηλαδή από άνθρωπο σε άνθρωπο, ούτε κακοήθης (καρκίνος).
Γιατί τα αναφέρω τα παραπάνω επιστημονικά; Άρχισα τώρα να γίνομαι ειδικός και στα ιατρικά θέματα; Για δύο λόγους. Έναν καλό και έναν κακό.
Ας αρχίσω από τον κακό. Δύο γνωστές μου νόσησαν από πνευμονική ίνωση και η μία, μάλιστα, κατέληξε.
Ο δεύτερος και καλός λόγος είναι η ανακάλυψη αναφορικά με τη θεραπεία της ασθένειας από έναν Θηβαίο επιστήμονα, τον Αργύρη Τζουβελέκη ( επικεφαλής ερευνητικής ομάδας του τμήματος Πνευμονολογίας του διάσημου Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ).
Αν ανέφερα το βιογραφικό, τις δημοσιεύσεις και τις διακρίσεις του θα γέμιζαν πολλές ηλεκτρονικές σελίδες. Απλά, αξίζει να αναφέρω τη βράβευσή του- την 4η κατά σειρά- από την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία. Θεωρείται από τους καλύτερους ερευνητές, παγκοσμίως, στον τομέα της Πνευμονολογίας.
Κλείνοντας, αναφέρω κάποιες σκέψεις του όπως τις μετέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και την Κική Ηπειρώτου:
«Έχω ένα όραμα. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να βρω τη θεραπεία για την ασθένεια της Πνευμονική Ίνωσης ,ώστε να βοηθήσω χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν και υποφέρουν από αυτή».
Ένας ακόμη μελλοντικός στόχος του είναι να μεταδώσει τη γνώση που έχει αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια έρευνας στους νεότερους ανθρώπους.
«Xρωστάω πολλά στους γονείς και φυσικά τους δασκάλους μου όπως οι καθηγητές τους Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κος Μπούρος, Κολιός και Πνευματικός με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ και να μαθητεύσω δίπλα τους τον καιρό που έκανα τη διδακτορική μου διατριβή και την ειδικότητά μου στην Αλεξανδρούπολη, την υπέροχη αυτή ακριτική πόλη με τους εξαίσιους ανθρώπους και τους αυθεντικούς Έλληνες».
Αργύρη, ως Θηβαίοι, καμαρώνουμε κι εμείς μαζί με τους γονείς σου.
Σου ευχόμαστε και εις ανώτερα!!!

Αργύρης Τζουβελέκης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget