Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λεβαδέων στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λεβαδέων με την Πρόεδρό της και αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη συνοδευόμενη από τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Γεωργία Καρβούνη, πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου, Έφη Γαζή, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Ζαγαρά, και Στέλλα Τσανήρα εκπρόσωπο του ΕΠΑΨΥ – παράρτημα Λιβαδειάς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 τις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα εν’ όψει και των εορτών των Χριστουγέννων.
 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος κ Μακρή και υπηρεσιακούς παράγοντες που ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, την ανάπτυξη προγραμμάτων για τη δημιουργική απασχόλησή τους και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των συνθηκών της διαβίωσής τους.
 Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον χώρο των αγροτικών φυλακών, στις αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης, στο χώρο του σχολείου καθώς και στο τμήμα κράτησης όπου φιλοξενούνται μητέρες με μωρά.
 Η Αντιπροσωπεία συνεχάρη την Διοίκηση του καταστήματος για την προσπάθεια που καταβάλλει για την κάλυψη των βασικών αναγκών των κρατουμένων με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων τους, για την πλήρη ιατρική κάλυψή τους, αλλά και για τις σημαντικές δράσεις που αναπτύσσει με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και την ψυχαγωγία των κρατουμένων.
 Επίσης, εξέφρασε την πρόθεσή της, να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, που θα συμβάλλει στην υλοποίηση των σχεδίων της διοίκησης του σωφρονιστικού καταστήματος.
 Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Θήβας, που αποτελεί δομή για την παροχή στήριξης σε κακοποιημένες γυναίκες. Τα στελέχη του Κέντρου και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θηβαίων ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τα προγράμματα δράσης της δομής, το σημαντικό ρόλο του Κέντρου στην τοπική κοινωνία και εκφράστηκε η αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω συνεργασία.

Επιτροπή Ισότητας Δήμου Λεβαδέων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget