Η … ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

- Ηλίας Τραμπάκουλος-
Όλοι μας Θηβαίοι και μη έχουμε ακουστά για τον Ιερό Λόχο. Πρόκειται για έναν στρατιωτικό σχηματισμό 300 πολεμιστών που επινόησε ή τελειοποίησε ο Θηβαίος στρατηγός Πελοπίδας. Μεταξύ άλλων πολέμησε στις μάχες των Λεύκτρων και της Χαιρώνειας και στάθηκε αήττητος για 35 χρόνια. Τόσο ξακουστό ήταν το όνομά του ώστε το πρώτο στρατιωτικό σώμα που οργανώθηκε στην επανάσταση του 1821 ονομάστηκε από τον Αλέξ. Υψηλάντη Ιερός Λόχος και αποτελούνταν από φοιτητές του εξωτερικού.
Πέρυσι πρωτοάκουσα για κάποια αναπαράσταση του Ιερού Λόχου από Θηβαίους. Στο πρώτο αυτό άκουσμα μειδίασα μιας και θεώρησα ότι κάτι κακόγουστο θα προέκυπτε. Βλέποντας να «ανεβαίνουν» κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο άρχισα να αναθεωρώ την άποψή μου. Υπήρχε αισθητική, άψογη φωτογράφηση, καλή προετοιμασία και οργάνωση, μεγάλη συμμετοχή νεαρών Θηβαίων …
Ψυχή του όλου εγχειρήματος είναι ο δημοτικός σύμβουλος Grigoris Papavasileiou (Γρηγόρης Παπαβασιλείου) που έχει βάλει προσωπικό στοίχημα την αναπαράσταση του Ιερού Λόχου. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ομώνυμος πολιτιστικός σύλλογος. Στόχος του να προβληθεί πολιτιστικά και τουριστικά η περιοχή μας. Έχει καταφέρει να βρει αρκετούς και εύρωστους χορηγούς και φαίνεται ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι προσπάθειές του.

Ιερός Λόχος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget