Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ - στοιχεία ανακύκλωσης ελαστικών περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Στα πλαίσια ενημέρωσης & δημοσιοποίησης των στοιχείων της ανακύκλωσης των εγκεκριμένων συστημάτων, σας κοινοποιούμε τα στοιχεία της συγκέντρωσης - ανακύκλωσης ελαστικών των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2016.



· Για τους Δήμους Δελφών, Δωρίδας, και Καρπενησίου το ποσοστό ανακύκλωσης είναι 77,3% και το ποσοστό της ενεργειακής αξιοποίησης 22,70%, για τους υπολοίπους Δήμους τα ποσοστά είναι 74% και 26% αντίστοιχα
 Τα ελαστικά από κάθε είδους όχημα, όπως ΙΧ, φορτηγά, μοτοποδήλατα, τρίκυκλα, ελαφρά τετράτροχα καθώς και μηχανήματα έργων και γεωργικά, μετατρέπονται σε απόβλητα όταν δεν χρησιμοποιούνται άλλο.
 Η ανακύκλωση ελαστικών είναι επιβεβλημένη όχι μόνο αναγκαία. Η απόρριψή τους σε ΧΥΤΑ ή έστω και η προσωρινή αποθήκευσή τους στο φυσικό περιβάλλον έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον: Αποτελεί εστία μικροβίων και μολυσματικών ασθενειών, απελευθερώνονται επικίνδυνες και ρυπογόνες ουσίες στον αέρα, το νερό και το έδαφος, αποτελούν εστία πρόκλησης πυρκαγιάς, προκαλούν αισθητική υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
 Τα ελαστικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν, μετά τη χρήση τους:
 – Είτε αναγομώνονται και επαναχρησιμοποιούνται.
 – Είτε οδηγούνται σε τσιμεντοβιομηχανία για να χρησιμοποιηθούν ως “εναλλακτικό καύσιμο” σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, εφόσον ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί εκπομπών αερίων αποβλήτων που προέρχονται από καύση.
 – Είτε παραδίδονται σε αδειοδοτημένες και εγκεκριμένες εγκαταστάσεις για κοπή, τεμαχισμό, κοκκοποίηση με στόχο την χρήση του ελαστικού τρίμματος ως πρόσθετου σε ασφαλτοτάπητες για δρόμους, αεροδρόμια ή άλλες εγκαταστάσεις, προαύλια σχολείων, παιδικές χαρές προς αποφυγή ατυχημάτων.


· Στοιχεία από την Ecoelastica Α.Ε

στοιχεία ανακύκλωσης ελαστικών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget