ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩN - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, πενταετείς και συμβασιούχοι πυροσβέστες
Ο διαχρονικός εμπαιγμός που έχετε υποστεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, με την εργασιακή ομηρία που βιώνετε επί δύο δεκαετίες και τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, σας αναγκάζουν για ακόμα μια φορά να βγείτε στους δρόμους.
 ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ - ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
 Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την κοροϊδία και την υποσχεσιολογία των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και θα υποχωρούμε κάθε φορά που θα μας «σερβίρουν» ψεύτικες υποσχέσεις και δήθεν λύσεις, που στην ουσία παρατείνουν και διογκώνουν τα εργασιακά προβλήματα, την πολυετή ομηρία και το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
 Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί και η πρόσφατη τροπολογία για τους τριετείς πυροσβέστες, που αντί για μονιμοποίηση, δημιούργησε ακόμα μια ταχύτητα εργασιακών σχέσεων στο Π.Σ., αφήνοντας « στον αέρα » όσους συναδέλφους πληρούσαν τα κριτήρια μονιμοποίησης, γεγονός για το οποίο εδώ και καιρό σας είχε προειδοποιήσει η Ε.Α.Κ.Π.
 Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται σταδιακά, σε βάρος όλων των εργαζομένων. Πριν μερικούς μήνες, είδαμε ότι το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων πέραν του 8μηνου, για τους συμβασιούχους των Ο.Τ.Α.
 Στην ίδια ρώτα είναι και η γνωμοδότηση του Σ.τ.Ε. που βάζει εμπόδια στην επαναπρόσληψη των 1.300 περίπου εποχικών συναδέλφων μας για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.
 Αυτό εννοούν όταν μιλάνε κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση & λοιποί, για συρρίκνωση των δαπανών του δημοσίου με σκοπό να απελευθερωθούν κονδύλια για τα « πιράνχας » της « Ανάπτυξης ». Σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της για τη νέα υποβάθμιση και τη συρρίκνωση της πυρασφάλειας της χώρας αφού:
 · Προωθεί την κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών και δομών, ( Ήδη φημολογείται το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Π.Κ. Ληξουρίου στην Κεφαλονιά ). Την « αξιολόγηση » και κατάργηση θέσεων πυροσβεστικού προσωπικού. Το κλείσιμο πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων και η παράλληλη αντικατάσταση τους με εθελοντικές υπηρεσίες, σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη μείωση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού πέραν των 4.000 που καταργήθηκαν το 2011 και μείωση αναγκών σε πενταετείς και εποχικούς πυροσβέστες.
 · Σχεδιάζει το νέο ξεσπίτωμα πυροσβεστών με μεταθέσεις και μετακινήσεις, στα πλαίσια του νέου κανονισμού που έχει ετοιμάσει.
 · Προετοιμάζει την εφαρμογή και στο Π.Σ. των αντεργατικών οδηγιών της Ε.Ε. για την « νόμιμη » πλέον διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όπως πρόσφατα ψηφίστηκε και για τους γιατρούς. Στο Π.Σ. είχε επιχειρηθεί κάτι αντίστοιχο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2008, μέσω σχεδίου Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια, αλλά έβαλε εμπόδια στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης διάταξης η Ε.Α.Κ.Π.
 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, πενταετείς και συμβασιούχοι πυροσβέστες.
 Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ
 Απαιτείται τώρα, πριν να είναι αργά, οργάνωση αγώνων με συνεχόμενες κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες να διεκδικήσουμε:
 Ø Τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων πυροσβεστών, συμβασιούχων και πενταετών με σταθερές σχέσεις εργασίας στο Π.Σ., στην Δασική Υπηρεσία και στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
 Ø Λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα όλων των πυροσβεστών και της πυρασφάλειας της χώρας.
 Αυτή είναι η θέση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτά παλεύουμε με το συνολικό πλαίσιο των αιτημάτων μας.
 Διεκδικούμε τα αιτήματά μας, για να καλυτερεύσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μέσα στην αντιπυρική περίοδο.
 ΟΣΟ ΧΑΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ
 Σκόπιμα αμφισβητείται και υπονομεύεται το δικαίωμα όλων των συμβασιούχων στην απεργία, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο πίεσης και διεκδίκησης και θα μπορούσε να κηρυχτεί και κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
 Ακόμη και αυτοί οι αγώνες που οργανώνονται κατά καιρούς, είναι αναντίστοιχοι της εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν όλοι οι πενταετείς και εποχικοί πυροσβέστες.
 Μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των μονίμων, των πενταετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών, γιατί τα συνδικαλιστικά όργανα δημιουργήθηκαν για να οργανώνουν τους εργαζόμενους και να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Δεν δημιουργήθηκαν για την ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων ή για να αρκούνται σε μικροβολέματα ή κάποιες παροχές - ψίχουλα που δίνουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
 Με αυτές τις πρακτικές, τα προβλήματα διαιωνίζονται και οι εργαζόμενοι απογοητεύονται.
 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, πενταετείς και συμβασιούχοι πυροσβέστες.
 ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συμμετέχει στην κινητοποίησή σας και εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αίτημα, της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης όλων των πενταετών και συμβασιούχων συναδέλφων, όπως άλλωστε το έπραξε εδώ και δύο δεκαετίες.
 Σας καλούμε να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας, στη βάση της ενότητας των εργαζομένων στο Π.Σ. Είναι η μοναδική πρόταση που δίνει διέξοδο για να ελπίζουμε σε ουσιαστικές λύσεις, που θα καλύπτουν τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας.
 Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ & ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget