Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Θήβας για το εργατικό ατύχημα στα Σωληνουργεία Θίσβης

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά ατυχήματα που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας για το έτος 2017.Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 30-9-2017 εργαζόμενος που απασχολείται σε εργολάβο, στην εταιρεία «Σωληνουργεία Θίσβης», καταπλακώθηκε από  σωλήνα βάρους 1500 κιλών και άνω, από την θέση που τις είχαν τοποθετήσει και είχε ως αποτέλεσμα μετά από την μετάβαση στο Νοσοκομείο  να του ακρωτηριάσουν το πόδι.
 Το Εργατικό Κέντρο επανειλημμένως με ανακοινώσεις του έχει αναφέρει για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας που δεν τηρούνται από πλευράς εργοδοσίας.
 Πάνω από όλα  έχει επισημάνει ότι στην εργασία είναι η ασφάλεια των εργαζομένων. Η πίεση και η εντατικοποίηση της εργασίας φέρνει τα ατυχήματα.
 Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί  απόδοσης  παραγωγικότητας, όπως θέλει ο κάθε εργοδότης ή εργολάβος να πιστεύει.
 Επίσης έχουμε επισημάνει στην κυβέρνηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς  και για  την στελέχωση τους, αλλά αυτή αδιαφορεί και κατά την άποψή μας γίνετε εσκεμμένα προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την ασυδοσία των εργοδοτών και εργολάβων.
 Η  εταιρεία έχει μεγάλη ευθύνη για τον έλεγχο στους εργολάβους για την εφαρμογή της τήρησης των μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο της επιχείρησης.
 Καλούμε την τεχνική Επιθεώρηση όπως διερευνήσει το θέμα και αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.
 Καταγγέλλουμε τον εργολάβο για την μη τήρηση και την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και καλούμε την εταιρεία να σταματήσει πλέον  το μέτρο της εργολαβιακής απασχόλησης και να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget