αστυνομική επιχείρηση στον Οικισμό ΡΟΜΑ του Πυρίου Θηβών - εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα

Στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών.
 Συνελήφθησαν τα (2) «αρχηγικά» στελέχη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη ανήλικα μέλη της και συνελήφθη μία ημεδαπή για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
 Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε (9) κλοπές & (2) απόπειρες κλοπών, κυρίως σε βάρος γυναικών που ανέμεναν σε στάση υπεραστικού λεωφορείου, καθώς και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, πλησίον του ανωτέρω Οικισμού
  Επιπλέον διακριβώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, ενέχεται σε (5) κλοπές - διαρρήξεις από οικίες, στην περιοχή της Θήβας
  Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές
 Στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (12-10-2017) το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών.
 Η συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
 Ειδικότερα, συνελήφθησαν τα δύο (2) «αρχηγικά» στελέχη της σπείρας, ηλικίας 30 & 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη ανήλικα μέλη της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
 Επίσης συνελήφθη μία 37χρονη ημεδαπή και ταυτοποιήθηκε ακόμη μία 45χρονη ημεδαπή, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.
 Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, προηγήθηκε μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
 Όπως προέκυψε, τα μέλη της σπείρας, τα οποία έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, αλλά πάντα υπό την εποπτεία ή συμμετοχή των συλληφθέντων, αφαιρούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη μέθοδο της απασχόλησης, καθώς και με την παραβίαση οχημάτων, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, καθώς και άλλα αντικείμενα από τα θύματά τους.
 Τόσο ο 30χρονος, όσο και ο 17χρονος, ήταν εκείνοι που αναλάμβαναν τη «στρατολόγηση» και την παροχή κατάλληλης τεχνογνωσίας στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ενώ ως «ορμητήριο» της παράνομης και εξακολουθητικής τους δράσης, χρησιμοποιούσαν τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.
 Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 07-09 έως και 11-10-2017, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά εννέα (9) κλοπών & δύο (2) αποπειρών κλοπών, σε βάρος κυρίως γυναικών που ανέμεναν σε στάση υπεραστικού λεωφορείου, σε προσωρινά σταθμευμένα οχήματα και σε συνεργείο αυτοκινήτων.
 Επιπλέον, από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 24-03-2016 έως και 12-05-2017,  ο 17χρονος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, ενέχεται στη διάπραξη πέντε (5) κλοπών – διαρρήξεων από οικίες στην περιοχή της Θήβας, αφαιρώντας κυρίως χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ.
 Τα μέλη της σπείρας θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
 Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

αστυνομική επιχείρηση στον Οικισμό ΡΟΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget