Ομιλία Καμίνη στη Λιβαδειά : ενιαίο πολιτικό κόμμα και όχι μια ομοσπονδία κομμάτων

Αυτοδιοικητική υποδοχή περίμενε το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λιβαδειά, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας για την αρχηγία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.Παλιά και νυν στελέχη της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο  βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιό Δημαρχείο για να τον ακούσουν.
 Είχε προηγηθεί επίσκεψη του στο γραφείο της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, η οποία στη συνέχει παρακολούθησε και την ομιλία του.
 Μια ομιλία που ξεκίνησε  με αναφορά στους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό, την ανεργία που μαστίζει όλη τη χώρα και την έλλειψη παραγωγικού μοντέλου.
 «Το χειρότερο που αντιμετωπίζω, σε όποιο μέρος της ελληνικής περιφέρειας έχω πάει, είναι η φυγή της νεολαίας μας στο εξωτερικό χωρίς φυσικά επιστροφή. Αδειάζουν τα χωριά μας, η ανεργία είναι στα κόκκινα, επενδύσεις δεν έρχονται ενώ αντιθέτως ξεπουλάμε ότι έχει απομείνει στον τουρισμό μας με κορυφαία περίπτωση το Ελληνικό για το οποίο αντιστοιχία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων .
 Αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου στην Παιδεία, με αιχμές για το Πανεπιστημιακό άσυλο, στη βελτίωση του τομέα της υγείας, με πρόσβαση σε όλους και στη ανάγκη να υπάρξει αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση.
 Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην καθιέρωση ενός  σταθερού φορολογικού συστήματος,  σε βάθος 10ετιας, για την προσέλκυση επενδύσεων.
 Για να καταφέρει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση ο κ. Καμίνης έθεσε δύο βασικούς πυλώνες, τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
 Στο ερώτημα που θα βρεθούν τα λεφτά, πρότεινε περιορισμό των δαπανών και έφερε ως παράδειγμα τη δημοσιονομική πολιτική στο Δήμο Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι η Τ.Α τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί περικοπή των χρηματοδοτήσεων της κατά 50%.
 Χαρακτήρισε λάθος το ερώτημα εάν το νέο σχήμα θα συνεργαστεί με τη ΝΔ η το ΣΥΡΙΖΑ και  δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το νέο φορέα όποιος κι αν εκλεγεί αρχηγός. Για τη μεν ΝΔ την κατηγόρησε ότι ευθύνεται για τη συσσώρευση των χρεών και τον Αντώνη Σαμαρά ότι δίχασε το λαό με την αρχική του αρνητική στάση κατά των μνημονίων. Για τον δε ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στηρίζεται στο λαϊκισμό  «όχι στο λαϊκισμό, όχι στο πελατειακό κράτος. Είναι λάθος να λέγεται ότι θα συμμαχήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Νέα Δημοκρατία»  και επισήμανε ότι η ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς είναι το κλειδί για την πρόοδο του τόπου.
 «Τώρα γίνεται ένα ξεκίνημα. Δεν επιτρέπονται πισωγυρίσματα. Είναι μια ιστορική ευκαιρία και η πορεία μας προς το λαό θα πρέπει να στηριχθεί στην αλήθεια και στη διαφάνεια της λειτουργίας των θεσμών. Οφείλουμε στους πολίτες να πούμε την αλήθεια γιατί ζητούν ξεκάθαρες, σαφείς και διαφανείς θέσεις. Ο κόσμος επιθυμεί μια δημοκρατική ηγεσία και μια ενιαία φωνή εντός και εκτός Βουλής. Οι πολίτες δεν θα μας ακολουθήσουν εάν υποψιαστούν ότι διαιωνίζεται, συγκεκαλυμμένος αυτή τη φορά, ο κατακερματισμός της παράταξης».
 Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας:
 «Μετά την εκλογή του αρχηγού θα γίνει Συνέδριο Ενότητας από όπου θα προκύψει το Εθνικό Συμβούλιο. Όλοι μαζί και την επόμενη ημέρα για το ενιαίο κόμμα, για το μέλλον του τόπου μας.
 Δεν μπορεί και δεν πρέπει την επομένη ο καθένας να γυρίσει στο δωμάτιό του. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι πρόκειται για ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα και όχι μια ομοσπονδία κομμάτων».

http://www.siriosfm.gr

Ομιλία Καμίνη στη Λιβαδειά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget