Όλγα Γεροβασίλη : “Αυτό είναι το σχέδιο μας για τους συμβασιούχους”

«Εντός του Οκτωβρίου η χαρτογράφηση του Δημοσίου, για έναν ορθολογικό, με κριτήρια προγραμματισμό προσλήψεων»
 Ότι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καταγράφει συνεχώς τον αριθμό και το είδος των συμβάσεων του Δημοσίου, ώστε να γίνει ένας διαχωρισμός των μορφών απασχόλησης, με σκοπό τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων, τόσο μόνιμου, όσο και έκτακτου προσωπικού, με ορθολογικά και μόνο κριτήρια, από τους φορείς του, ανακοινώνει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στη μεγάλη, αποκλειστική συνέντευξή της,
στο αυτοδιοικητικό, ενημερωτικό portal epoli.gr και το Πανελλαδικό Αυτοδιοικητικό & Πολιτικό Περιοδικό «ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ», αποκαλύπτοντας, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, τον “πυρήνα” του σχεδιασμού του Υπουργείου, για την επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος, που επί χρόνια “κρατά ομήρους” χιλιάδες συμβασιούχους.
 Η κα Γεροβασίλη επισημαίνει πως, δεν πρόκειται για μετατροπή συμβάσεων, «αλλά για ανοιχτούς, διαφανείς διαγωνισμούς».
 Επίσης, η Υπουργός Δ. Α. ανακοινώνει ότι, εντός του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η ψηφιακή χαρτογράφηση του Δημοσίου, μέσω της οποίας θα είναι προσβάσιμα με ηλεκτρονικό τρόπο τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, όπως και ο αριθμός των απασχολούμενων, με βάση την “Απογραφή” του ανθρώπινου δυναμικού. «Πάνω σε αυτό το σύστημα βασίζεται και το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας», συμπληρώνει.
 Η απάντηση αναλυτικά
 Κυρία Γεροβασίλη, πώς εξελίσσεται το ζήτημα της “τακτοποίησης” των συμβασιούχων; Ήδη, όπως έχετε δηλώσει, έχει ξεκινήσει η “χαρτογράφησή” τους. Ποιος είναι ο αριθμός που εκτιμάτε ότι, μπορούν οι σχέσεις εργασίας τους να μετατραπούν σε “αορίστου”; Υπάρχει κάτι νεότερο και πιο συγκεκριμένο για τη διαδικασία;
 «Κοιτάξτε, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, στην πλάτη ανθρώπων που διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για αξιοπρεπή εργασία, είχε δομηθεί επί δεκαετίες ένα εμπόριο ελπίδας για αμιγώς ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αυτήν την κομματική πελατεία, που οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συντηρούσαν με συμβάσεις, κρατώντας χιλιάδες άτομα σε ομηρεία, εμείς θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε με τρόπο δίκαιο, αξιοκρατικό και οριστικό. Για το λόγο αυτό, με σεβασμό βεβαίως στους εργαζομένους, όσο και στο θεσμικό εργασιακό πλαίσιο και τις συνταγματικές επιταγές, καταγράφουμε συνεχώς τον αριθμό και το είδος των συμβάσεων, ώστε να γίνει ένας διαχωρισμός των μορφών απασχόλησής τους, με σκοπό τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων, τόσο μόνιμου, όσο και έκτακτου προσωπικού, με ορθολογικά και μόνο κριτήρια.
 Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλάμε για μετατροπές συμβάσεων, γιατί κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται ούτε από την ελληνική, ούτε από την κοινοτική νομοθεσία, αλλά για ανοιχτούς, διαφανείς διαγωνισμούς.
 Στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της ενίσχυσης της διαφάνειας, έρχεται να συμβάλει και η ψηφιακή απεικόνιση της δημόσιας διοίκησης, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά.
 Εντός του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η ψηφιακή χαρτογράφηση του Δημοσίου, μέσω της οποίας θα είναι προσβάσιμα με ηλεκτρονικό τρόπο τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, όπως και ο αριθμός των απασχολούμενων, με βάση την “Απογραφή” του ανθρώπινου δυναμικού. Πάνω σε αυτό το σύστημα βασίζεται και το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.
 Όσο για τα περί “μονιμοποίησης” και “κομματικών στρατών”, τα έχουμε πια συνηθίσει ως μέρη μιας εκτεταμένης προπαγάνδας “fake news”, με τελικό στόχο την απαξίωση του Δημοσίου στην ελληνική κοινωνική γνώμη και την εκχώρηση των λειτουργιών του στους ιδιώτες, μετά τα όσα μας απροκάλυπτα περιέγραψε στην 82η ΔΕΘ ο Πρόεδρος της Ν.Δ.»

https://www.epoli.gr

Όλγα Γεροβασίλη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget