Πρόκληση: Αναδρομικά για 160 πρώην βουλευτές

Παχυλό μποναμά καλείται να δώσει η κυβέρνηση στους πρώτους 100 πρώην βουλευτές, που δικαιώθηκαν δικαστικά για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.
 Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το ποσό ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ, αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές- που ξεπερνούν τις 160- των βουλευτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή των οικογενειών τους, αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.
 Πρόκειται για ποσό που είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής δεν το γνωρίζει η Τρόικα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος από τη μία προέβλεπε μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη αύξηση συντάξεων και συνταξιούχους σήμερα βουλευτές.
 Στον ίδιο νόμο μόνο για τους βουλευτές- πρώην και νυν- δεν γινόταν αναφορά στο θέμα του επανυπολογισμού συντάξεων και στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, επισημαίνει η εφημερίδα.
 Στο μέλλον, μέχρι το τέλος του 2018, θα αποφασιστεί αν θα ενταχθούν και αυτοί στις ρυθμίσεις του νόμου. Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν προσφύγει είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
 Το σχέδιο για την αποπληρωμή
 Με εξαμηνιαίες δόσεις, για όσους έχουν λαμβάνειν από 50.000 ευρώ και πάνω σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει τις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διαφορές που προκύπτουν για τους βουλευτές, από την εξίσωση των αποδοχών τους με εκείνες του προέδρου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.
 Η συνολική επιστροφή των αναδρομικών μπορεί να επεκτείνεται έως και πέντε χρόνια.
 Εναλλακτικά εξετάζεται το σχέδιο να καταβάλλεται το ποσό των αναδρομικών σε ποσοστιαία αναλογία επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού, δηλαδή τον πρώτο χρόνο να δοθεί το 20% των αναδρομικών, το δεύτερο χρόνο άλλο ένα 20% κ.ο.κ., ώστε μέσα σε μια 5ετία να έχουν δοθεί όλα τα αναδρομικά.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε μήνα που δεν εφαρμόζεται η απόφαση των αναδρομικών η τριμελής επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ στο Δημόσιο, εφόσον το ζητήσει αυτός που δικαιώνεται.

Αναδρομικά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget