Εγκαίνια Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λεβαδέων παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Θεανούς Φωτίου

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λεβαδέων παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανούς Φωτίου.
 Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ανέφερε ότι ο Δήμος Λεβαδέων είναι ο πρώτος Δήμος μεταξύ των 24 Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που υλοποιεί όλες τις κοινωνικές δομές και με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής που είναι η κοινωνική πολιτική και η άρση των ανισοτήτων που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Στόχος ο οποίος επιτυγχάνεται διαμέσου της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με 11 άτομα.
 Η Δήμαρχος τόνισε ότι η Υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου έχει βάλει την προσωπική της σφραγίδα στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και του προνοιακού κράτους με την λειτουργία των κοινωνικών δομών.
 Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στην Λιβαδειά για να εγκαινιάσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Υπογράμμισε ότι η δομή του Κέντρου Κοινότητας αποτελεί τον βασικό βραχίωνα της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρει όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες. Οι πολίτες στα Κέντρα Κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για τα δικαιώματά τους, για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για όλα τα προνοιακά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αποτελούν την διασύνδεση του Υπουργείου με τους πολίτες, καθώς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας το Υπουργείο ενημερώνεται άμεσα για όλα τα αιτήματα των πολιτών.
 Η Υπουργός ανέφερε ότι η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι στον Δήμο Λεβαδέων 1.700 άτομα έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Υπογράμμισε την αργή απορρόφηση κονδυλίων από το ΤΕΒΑ που αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί μόνο 83.000 € από τα 826.000 € που είναι διαθέσιμα.
 Κλείνοντας η κ. Φωτίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι εντός του 2018 θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν στον Δήμο Λεβαδέων δύο ακόμη βρεφικά τμήματα έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 40 βρέφη και να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών 100%.
 Στη συνέχεια ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τον Αναπληρώτρια Υπουργό για την ενημέρωση και σημείωσε ότι η σχετική νομοθεσία που διέπει την κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική καθώς στηρίζει τα άτομα που έχουν πληγεί από την κρίση.
 Η Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τέσσερεις νέες κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο Λεβαδέων και τις υπηρεσίες τις οποίες θα προσφέρουν στους πολίτες με γνώμονα πάντα την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Εγκαίνια Κοινωνικών Δομών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget